• Lorem ipsum

SuperShower

Geen producten gevonden...

SuperShower kopen

ALLE INFORMATIE OVER DE SUPERSHOWER

De SuperShower is een modulair op te bouwen Trickle-filter, eenvoudig te installeren en ook als extra filter goed in te passen. Trickle-filters worden veel ingezet bij kweeksystemen vanwege de grote biologische capaciteit, snelle opstart van de biologie en enorme zuurstofverrijking van het water.

BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN VAN DE SUPERSHOWER

 • eenvoudig te monteren in bestaande systemen
 • flows tot 20m3/uur mogelijk
 • klein vloeroppervlak nodig
 • snelle opstart biologie
 • modulaire opbouw
 • eenvoudig uit te breiden
 • perfecte aanvulling op Beadfilters
 • combineren van filtermaterialen mogelijk (oesterschelpen, SuperBio, Alfa Grog, etc.)
 • module met filterpatronen voor kleine vijvers als stand-alone filter

WERKING TRICKLE-FILTERS

Het principe van een trickle-filter is erg eenvoudig. Het water wordt omhoog gepompt en vervolgens goed verdeeld over een bepaald oppervlak met gaatjes. Daardoor klettert het water als een douche over het filtermateriaal naar beneden. Door deze methode wordt het water goed ‘opengebroken’ en neemt het zeer veel zuurstof op: ideaal voor het biologisch systeem dat veel zuurstof vraagt. Een trickle-filter start juist daarom sneller op dan andere filters zoals meerkamersystemen of beadfilters. Het is niet voor niets het meest gebruikte systeem bij kwekerijen.

Kenmerken SuperShower

De SuperShower is een modulair opgebouwd systeem. Elke module -kamer- kan gestapeld worden op de volgende. Zo is voor elke behoefte het filter aan te passen of uit te breiden.

Bij de bovenste kamer wordt het water naar binnen gepompt. Het water wordt verdeeld door middel van een plaat met gaatjes, zodat een perfecte douche ontstaat. Onder deze plaat bevindt zich het biofiltermateriaal dat volledig doorstroomd wordt door deze douche. Vervolgens stroomt het water door gaatjes in de bodem naar de volgende kamer. Doordat de kamers niet volledig gevuld zijn met filtermateriaal, is er voldoende valhoogte voor het water om zich na elke kamer weer opnieuw te verdelen en ‘open te breken’.
De onderste kamer bevat eveneens biofiltermateriaal. De bodem van de onderste unit is echter dicht en het water stroomt hier via de 3x110 mm uitlaten retour naar de vijver.

Combinaties met andere filters

Voor de goede werking van een Trickle-filter is het belangrijk dat de vaste vuildeeltjes al verwijderd zijn. Met veel vervuiling slibt het filter dicht en ontstaat er kanaalvorming: het water verspreidt zich niet goed over het biofiltermateriaal, maar loopt slechts langs ‘riviertjes’ in het materiaal zelf. Om dit te voorkomen kan de eerste module van de SuperShower ook uitgerust worden met schuimpatronen die het vaste vuil tegenhouden. Ook combinaties met andere (voor-)filters worden van harte aanbevolen zoals:

 • (Pompgevoerde) SuperSieve: 

 

 • Indien bovenop de SuperShower een pompgevoerde SuperSieve geplaatst wordt, is het grove vuil verwijderd voordat het water in de SuperShower stroomt: een zeer eenvoudige opstelling/montage die weinig ruimte inneemt als de pomp in de vijver zelf geplaatst is.
  Ook na een SuperSieve, aangesloten middels een bodemafvoer, kan direct naar de SuperShower gepompt worden.
 • SuperBead - SuperShower: Als gegoten
  Het SuperBead filter werkt niet alleen als biologisch filter, maar haalt nagenoeg alle vuildeeltjes tot 20 micron (0.02mm) uit het water: ideaal in combinatie met de SuperShower die daardoor extreem schoon blijft. Omgekeerd is de SuperShower een ideale aanvulling op het SuperBead filter. De SuperShower geeft een extreem goede zuurstofverrijking na de SuperBead, die juist veel zuurstof uit het water gehaald heeft.
 • Trommelfilter:
  Het trommelfilter verwijdert fijn vuil tot 60 micron (0.06 mm) en is om die reden een perfect voorfilter voor de SuperShower. Niet voor niets wordt deze combinatie in viskwekerijen zeer vaak gebruikt.
 • Meerkamer systeem:
  Bij een meerkamersysteem kan de SuperShower zeer goed als (extra) hulpfilter ingezet worden. Het beste wordt dan een extra pomp in de laatste kamer van het meerkamersysteem geplaatst. Deze pompt het water van daaruit naar de SuperShower en vanuit de SuperShower stroomt het weer terug in dezelfde kamer van het meerkamersysteem. Zo onstaat een extra kringloop in het filter. Nu wordt niet alleen de biologische capaciteit van het systeem sterk vergroot, ook wordt een grote hoeveelheid extra zuurstof in het water gebracht. Vooral als de huidifge filtercapaciteit onvoldoende blijkt biedt dit een eenvoudige uitbreiding zonder ingewikkelde ingrepen in het bestaande systeem.

Filtermedia

De SuperShower leent zich uitstekend om verschillende filtermedia naar keuze in te zetten, zoals SuperBio, Super Crystal Bio, moving bed media, e.a. Zo is bij water met een lage KH aan te bevelen om een module met oesterschelpen te vullen: combineert oppervlak voor de biologie met een gegarandeerd stabiele pH-waarde.