Luchtsteen of meerdere Luchtstenen kopen?

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan luchtstenen voor de vijver, bestaande uit de luchtbollen, Cilinders, Luchtschijven en staven.  

Door gebruik te maken van luchtstenen in de vijver zorgt u er voor dat uw vijver extra belucht wordt.

Beluchting van uw vijver is van vitaal belang om verschillende redenen. Ten eerste zorgt het voor een continue toevoer van zuurstof in het water, wat cruciaal is voor de gezondheid van zowel vissen als planten. Zonder voldoende zuurstof kunnen vissen en planten verstikken en sterven. Bovendien draagt beluchting bij aan de verwijdering van afvalstoffen, zoals visafval en bladeren, waardoor vertroebeling van het water wordt voorkomen en de groei van schadelijke bacteriën wordt tegengegaan. Daarnaast zorgt beluchting voor watercirculatie, wat de verdeling van voedingsstoffen en zuurstof bevordert, wat gunstig is voor de bloei van planten en vissen.

Met een luchtpomp in combinatie met een luchtverdeler en luchtstenen zorgt u voor een goede luchtverdeling in de vijver.

Kwaliteit luchtstenen

De Hi-Oxygenluchtstenen zijn van uitstekende kwaliteit grijs/blauwe luchtstenen die met een aluminiumlegering op hoge temperaturen (1300 ºC) worden verhard. Deze stenen hebben extra veel poriën en verspreiden zeer fijne luchtbelletjes voor een optimale beluchting. Wij bieden ook universele luchtstenen aan in ons assortiment.

Plaats voldoende luchtstenen in de vijver

Daarnaast is het van belang dat u kiest voor voldoende luchtstenen met de juiste hoeveelheid aan zuurstof afgifte per minuut hierbij rekening houdend met de water inhoud van de vijver, de bezetting van de hoeveelheid vissen en de luchtpomp die u wilt gaan gebruiken.

Het is van belang dat de luchtpomp zijn lucht voldoende kwijt kan anders zal dit ten koste gaan van de levensduur van de pomp.

Luchtstenen met voldoende capaciteit

Zoals hierboven al vermeld is het van belang dat u de juiste hoeveelheid luchtstenen kiest op basis van de luchtpomp die u gaat gebruiken voor de vijver.  En vanzelfsprekend ook als u weet hoeveel luchtstenen u eventueel in de vijver wilt plaatsen.

Enkele voorbeelden van luchtstenen en de afgifte van lucht die hiervoor nodig is:

Luchtbol 5 cm - 3 liter per minuut  | HI-Oxygen Disk 10 cm - 4 liter per minuut | HI-Oxygen Disk 20 cm - 20 liter per minuut | HI-Oxygen Cilinder Ø 5 x 29 cm - 25 liter per minuut

Advies aantal luchtstenen:

Wij adviseren minimaal het volgende aantal stenen te gebruiken:

Pomp 20ltr. / min. 6 stenen Ø 5cm.
Pomp 40ltr. / min. 10 stenen Ø 5cm.
Pomp 60ltr. / min. 15 stenen Ø 5cm.

Voor luchtstenen met een grotere luchtafgifte per minuut heeft u dus vanzelfsprekend minder luchtstenen nodig ten opzichte van een luchtbol van Ø 5cm.

Tip: Probeer altijd een luchtleiding te gebruiken met een zo groot mogelijke diameter. De meeste pompen hebben een 18mm. aansluiting. Door de 18mm. leiding zo ver mogelijk te laten doorlopen en zo laat mogelijk te vertakken naar 4 mm of 9 mm slang wordt de druk op de pomp aanzienlijk minder.