Vijverslangen, slangklemmen en toebehoren kopen

Voor het aansluiten van vijverpompen op vijverfilter zoals bijvoorbeeld een drukfilter, watervallen en waterfiguren kunt u een vijverslang kopen.  Er zijn verschillende types vijverslang die u kunt kopen.  Zo is er vijver-spiraalslang, gewapende vijverslang en flexibele zuig/persslang van zware kwaliteit bij ons in verschillende diameters verkrijgbaar.

Laatst genoemde vijverslang is een perfecte combinatie van flexibiliteit en kwaliteit! Zwarte PVC spiraalslang met een zeer hoge buigradius. Ideaal voor vijvertoepassingen. Maximale druk bij 20°C: 5 bar.

Voor gebruikersgemak kies je voor een vijverslang van goede kwaliteit om toekomstige problemen te voorkomen, met een goede stevige flexibele slang die zorgt voor de verbinding tussen de vijverpomp, vijverfilter en UV-C lamp.

Spiraalslang kopen?  

Lees hier informatie en advies over welke vijverslang u kunt kopen

De spiraalslang is herkenbaar aan de ribbels op de slang. De ribbels zorgen voor de flexibiliteit, maar dit maakt de vijverslang ook dunner. De spiraalslang is daarom bij uitstek geschikt om onder water of onder de grond te gebruiken. Zo heeft de zon minder invloed op de dunne wand van de slang en hiermee kan je voorkomen dat deze slang poreus kan worden.

De (dunwandige) spiraal slang is ook veel lichter dan de dikwandige gewapende vijverslang, dit geldt ook voor de flexibele zuig/persslang (van zware kwaliteit).  Deze slang is ook een stuk goedkoper in aanschaf.

Dikwandige vijverslang (gewapend) / flexibele zuig/persslang kopen?

flexibele zuig/persslang kopen

Dikwandige vijverslang (gewapend) / flexibele zuig/persslang

Bij een dikwandige vijverslang valt meteen op dat de ribbels minder zichtbaar zijn. Deze ribbels vallen weg door het dikkere materiaal van deze vijverslang. De slang is wel minder buigzaam, maar kunt u in tegenstelling tot de dunwandige vijverslang wel beter blootstellen aan zonlicht zonder het risico dat het materiaal poreus wordt.

Dikwandige vijverslang is zwaarder in gewicht dan dunwandige spiraalslang en ook duurder in aanschaf prijs.

Vijverslang gewapend bekijken.

Flexibele Zuig/Persslang bekijken

✔️ Verlijmbare zuig/persslang kopen

verlijmbare-slang-kopen

Ook kunt u bij ons verlijmbare zuig/persslang kopen. Deze soepele pvc-slangen worden gebruikt bij zwembaden, whirlpools en diverse visinstallaties zijn doorgaans grijs van kleur waarvan de binnen en buitenmantel glad zijn en hebben een buigradius van maar liefst 65%.

Deze slangen zijn verlijmbaar met hard pvc drukfittingen.  PCV lijm hebben wij ook ruimschoots in ons assortiment.  PVC lijm vindt u hier.

Het dient overigens de aanbeveling om de combinatie op voorhand te testen.

Veel klanten kiezen ook voor de hulpstukken van flexfit.

Welke maat / diameter vijverslang kan ik gebruiken?

Voorkom dat u de verkeerde diameter vijverslang koopt.  Kijk goed naar de aansluiting van het betreffende product waarvoor u de vijverslang wilt gaan gebruiken zoals bijvoorbeeld de aansluiting op een vijverpomp, drukfilter  of bijvoorbeeld de aansluiting van een  UV-C Lamp.  Indien u twijfelt over de juiste diameter kunt u wellicht de benodigde informatie hiervan terugvinden in ons vijverassortiment.  Komt u er niet uit neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.  

Doorgaans variëren de aansluitingen die u nodig heeft voor vijverslang van 19mm t/m 50mm. In praktijk zijn de meest voorkomende en verkochte diameters voor vijverslang 25mm, 32mm, 38mm, 40mm en vijverslang van 50mm. Van laatst genoemde is onderstaande slang van uitstekende kwaliteit de meest verkochte vijverslang en is bovendien in verschillende lengtes (ook per meter) bij ons verkrijgbaar.

Meest verkochte flexibele zuig/persslang zware kwaliteit 50 mm bekijken 

✔️ Onderdelen en toebehoren zoals hulpstukken, slangklemmen voor vijverslangen hier te koop

Bent u op zoek naar informatie over slangklemmen of wilt u een slangklem kopen? Peekoi heeft een groot assortiment slangklemmen en draadslangklemmen in diverse maten / diameters. Slangklemmen kunt u bij ons kopen in rvs, zink of staal.  Het bekende merk voor slangklemmen Orbit mag natuurlijk niet ontbreken.

Ook voor  heavy duty slangklemmen  bent u bij ons aan het juiste adres. Heavy Duty Slangklem

▶  Alle slangklemmen bekijken

 

Wij staan voor u klaar

Heeft u alles kunnen vinden of heeft u nog vragen over de producten op deze pagina? Via onze klantenservice  of contactpagina  staan wij voor u klaar om te helpen bij al uw vragen.