Filterborstel / Filterborstels kopen

filterborstels kopen

Groot assortiment filterborstels  

Filterborstel / Filterborstels 

Filterborstels zijn één van de meest gekochte filtermaterialen die voornamelijk bij een meerkamerfilter of een vortexfilter wordt gebruikt om het grove vuil af te vangen in het voorfilter. Het water zal er doorheen stromen en houdt al het grove vuil tegen. Kies altijd het juiste formaat borstel voor uw vortex filter. 

Filterborstels zijn bij ons verkrijgbaar in diverse soorten, maten en merken. De meest verkochte filterborstels hebben doorgaans een doorsnede van 15cm. Ons assortiment filterborstels bestaat uit: 

✔️ Best Brush  ✔️ Budget Brush  ✔️ Black Knight / Koi Brush   ✔️ Koi Pro   ✔️ Sansai Filterborstels

 

Plaatsing van Filterborstels 

Voor het optimaal te laten functioneren van de werking van de filterborstels hangt u de borstels aan een RVS of kunststof stang in de stroomrichting van het vijverwater.  De filterborstels kunt u voor het optimaal afvangen van mechanische vervuiling het beste zo'n 2 cm in elkaar laten overlopen en houd deze borstels geheel onder water en ongeveer 5 cm van de bodem af.  Door meerdere rijen filterborstels achter elkaar in de (doorgaans eerste) filterkamer te plaatsen zal veel vervuiling worden afgevangen door deze borstels.

Hoeveel Borstels heb ik nodig 

Filterborstels kunt u zoals hier boven al omschreven het beste iets in elkaar laten schuiven om zodoende grof vuil te kunnen afvangen. Voor de berekening van hoeveelheid borstels die u nodig heeft nemen we als voorbeeld een filterborstel met een diameter van 15 cm.  U kunt deze dan berekenen als diameter van 12 cm.

Onderhoud

Tijdens het gebruik van filterborstels zullen deze veel vuil opvangen en hierdoor in verloop van tijd ook schoongemaakt moeten worden wacht hiermee niet te lang want daarmee voorkomt u dat (veel) vervuiling naar de opvolgende kamers zal gaan hetgeen natuurlijk niet gewenst is. De borstels dienen dus met enige regelmaat schoon gemaakt te worden. Voor het schoonmaken van de filterborstels kunt u deze de gehele filterkamer uitnemen. Spoel de borstels af en leg ze vervolgens in een emmer met water. Gebruik bij het schoonmaken geen reinigingsmiddel. Dit is zeer schadelijk voor zowel de borstels als uw vijverfilter.  Laat daarnaast de eerste kamer waar deze borstels in zitten leeglopen om de aanwezige vervuiling in de eerste kamer weg te laten lopen.  Indien de borstels weer schoon zijn plaatst u deze terug in het filter en sluit u vanzelfsprekend ook weer de afvoer van de vervuiling van het filter.

MERKEN FILTERBORSTELS KOPEN

Wij hebben een zeer ruim assortiment aan filterborstels in ons assortiment.