Vijverpomp kopen?

Bij uw vijverpomp specialist vindt u het grootste assortiment vijverpompen van Nederland en België tegen de beste prijzen en deskundig advies.

Bij Peekoi kunt u een vijverpomp kopen en zijn er bovendien geen verzendkosten vanaf € 75,00 en zorgen wij voor een snelle levering van uw pomp voor de vijver.

Vijverpomp kiezen

Vijverpompen voor beweging, filtering en meer zuurstof in vijverwater. Met een vijverpomp breng je leven in een koivijver. Stroming en beweging dus, maar een pomp is ook essentieel voor filtering van het water naar het vijverfiltersysteem. Peekoi weet alles over pompcapaciteit, energiegebruik en geluidsniveau van vijverpompen.

Een vijverpomp is voor elke vijver wenselijk. Vijverpompen dragen bij aan een gezond klimaat in de vijver. De pomp zorgt voor watercirculatie waardoor het meer zuurstof opneemt. Lukt het niet een biologisch evenwicht in de koivijver te realiseren? Is het vijverwater niet helder? Door plaatsing van een vijverpomp gaat de vijver ‘ademen’ en de pomp draagt bij aan een betere werking van de vijver.

Als een echte vijverliefhebber, weet u als geen ander dat een vijverpomp voor iedere vijver wenselijk is. Niet alleen dragen deze bij aan een gezond klimaat in uw vijver, ook zorgt de pomp voor watercirculatie. Tevens kan het plaatsen van een vijverpomp uitkomst bieden wanneer uw vijverwater niet helder is. U zult al snel merken dat de pomp bijdraagt aan een betere werking van de vijver. Ze zorgen voor beweging, filtering en meer zuurstof in het water. Kortom; u brengt leven in uw koivijver.

Tips over het gebruik van een vijverpomp

Is uw vijver troebel? Ziet u de bodem niet? Heeft u een groene vijver? Happen de vissen af en toe naar adem en zijn ze lusteloos? Dit soort problemen in de vijver hebben altijd te maken met het zuurstofgehalte in de vijver. Te weinig zuurstof is slecht voor het biologisch evenwicht in de vijver. 
 

Vijverpomp onmisbaar

Ook al is uw vijver nog zo klein, een vijverpomp is onmisbaar. Vijverpompen zorgen voor voldoende zuurstof in de vijver, ook in de zomer. Vijverpompen zetten het water in beweging waardoor het meer zuurstof kan opnemen.

Vijverpomp filter het water

Een vijverpomp heeft u ook nodig om het vijverwater te filteren. De pomp zuigt het vervuilde water op en via een filtersysteem wordt schoon water terug gebracht in de vijver. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een vijverpomp?

Wij van Peekoi krijgen veel vragen van klanten over vijverpompen. Logisch, want het aanbod is enorm. Welke capaciteit van de vijverpomp is nodig voor mijn vijver? Welke vijverpomp is voor mijn vijver geschikt?  Wilt u een vijverpomp kopen voor een koivijver? Bestaat de energiezuinige vijverpomp?  Wat is het beste merk voor vijverpompen? Hoe krijg ik een mooie schone vijver. Wij geven u graag tips waar u op moet letten bij het kopen van een vijverpomp.

Welke vijverpomp moet ik kopen?

Om u op weg te helpen bij de aanschaf van een goede pomp voor de koivijver en visvijver (of een vijver zonder vissen), let u op het volgende: 

  • Doel van de vijver en de pomp
  • De hoeveelheid water in de vijver
  • Het geluid van de vijverpomp
  • Het energieverbruik van de vijverpomp
  • Het beschikbare budget 

Doel van de vijver en de pomp

Waar wilt u de pomp voor gebruiken? Wat heeft u voor vijver? Een vijver met een watervalletje of een fontein heeft natuurlijk een krachtige vijverpomp nodig die het water omhoog kan stuwen. Heeft u vissen in de vijver? Hoe meer vissen, hoe vuiler het water.

Hoeveelheid water in de vijver

Hoe meer water in uw vijver, hoe zwaarder de pomp moet zijn. We hebben het hier over de capaciteit van de vijverpomp. Houdt u er rekening mee dat al het water in de vijver elke twee uur wordt gefilterd. Een vijver met 10.000 liter bijvoorbeeld heeft een pomp nodig die 5000 liter per uur kan verwerken. Maar heb je daarbij een waterval of een stroming, dan is uiteraard een vijverpomp nodig met een hogere capaciteit.
hierbij moet u letten op de opvoerhoogte. Hoe hoger het water gepompt moet worden, hoe hoger het vermogen van de pomp. Hou hier dus rekening mee, een pomp van 5000 liter zal dus niet voldoende zijn voor een vijver met een waterinhoud van 10.000 liter.

Het geluid van de pomp

Let u op het geluid van de vijverpomp. Het is niet fijn als je op een stille avond naast de vijver zit en het gebrom van de pomp moet aanhoren. De huidige generatie vijverpompen is overigens vrijwel geluidloos. Maar kijk bij de specificaties altijd even naar het aantal decibellen.

Het energieverbruik van de vijverpomp

Ooit verbruikte vijverpompen enorm veel energie. Ook werden vaak zwembadpompen gebruikt en deze staan erom bekend om hun enorme energie verbruik. Door de ontwikkeling van filtertechnieken van de laatste jaren worden deze pompen dan ook veel minder ingezet voor koivijvers. Dat zag je duidelijk terug op de energierekening. De producenten van vijverpompen hebben vooral de laatste jaren goed gelet op het energieverbruik en er zijn nu veel energiezuinige vijverpompen op de markt. Maar let ook hier op de specificaties. Want, over het algemeen geldt, hoe hoger het vermogen, hoe meer energie de pomp verbruikt.

Waar plaats ik de vijverpomp?

De keuze of u de vijverpomp buiten of juist in de vijver plaatst is een keuze die u zelf maakt, hierbij onder meer rekening houdend met welk filtersysteem u uw vijver wilt onderhouden.
Een vijverpomp in de vijver zorgt ervoor dat u met regelmaat het filter voor de pomp en eventueel de spons voor de ingang van de pomp moet schoonmaken. Bij een pomp buiten de vijver, de pomp staat dan in droogopstelling, is dit voor u niet het geval. Het is dus belangrijk dat u bij de bouw van uw koivijver ook hiermee rekening houdt.

Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een bodemdrain dan komt uw vijverpomp juist buiten de vijver staan.
Als aansluitmateriaal voor het in gebruik nemen van een vijverpomp in droogopstelling kunt u dan het beste PVC Materiaal gebruiken.

Hou er ook rekening mee dat niet alle vijverpompen in droogopstelling (dus buiten de vijver) geplaatst mogen worden. Pompen die in droogopstelling worden geplaatst maar hiervoor eigenlijk niet geschikt zijn daarvan vervalt een eventuele garantieaanspraak. Uiteraard kunnen wij u helpen bij de juiste pompkeuze behorend bij uw vijver en filtersysteem.  Vraag het ons gerust als u niet weet voor welke vijverpomp u moet kiezen.

Het uitgebreide aanbod vijverpompen van Peekoi.nl 

Bent u de trotse eigenaar van een vijver of zit u eraan te denken om er een aan te leggen? Maak dan kennis met het uitgebreide aanbod vijverpompen van Peekoi.nl. Wilt u een vijverpomp kopen, dan hoeft u niet lang te zoeken!  

De juiste vijverpomp kiezen

U treft bij ons een ruim aanbod van vijverpompen aan van diverse betrouwbare merken, waaronder:

✔️ Aquaking vijverpompen
✔️ Aquaforte vijverpompen
✔️ Flowfriend vijverpompen
✔️ Superfish vijverpompen

Een betaalbare regelbare vijverpomp kopen? 

Steeds vaker besluiten onze klanten om te kiezen voor een regelbare vijverpomp. Dit biedt tal van voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld de flow en het hierbij behorende energieverbruik regelen.  In de wintermaanden hoeft uw pomp niet op volle kracht te werken en dat scheelt in de energierekening !

Assortiment regelbare vijverpompen

Hieronder een overzicht van onze regelbare vijverpompen:

Flowfriendaquaking-red-label-anp-vijverpomp-kopenred-label-acp-vijverpomp kopen
FlowfriendAquaKing Red Label ANPAquaKing Red Label ACP
   
superfish-pond-eco-plus-rc-kopensuperfish-pond-eco-next-kopenevolution-aqua-varipump-kopen
Superfish PondEco Plus RCSuperfish Pond Eco NextEvolution Aqua Varipump
   
aquaforte-dam-vario-met-wi-fi-kopenaquaking-egp2-eco-vijverpomp-kopenaquaforte-dm-vario-s-vijverpomp-kopen
Aquaforte DM Vario Wi-FiAquaKing EGP²Aquaforte DM Vario S
blue-bella-iii-vijverpomp-kopen
Blue Bella III

Heeft u nog vragen over vijverpompen? Wij staan voor u klaar

Heeft u alles kunnen vinden of heeft u nog vragen over de vijverpompen op deze pagina? Via onze klantenservice  of contactpagina  staan wij voor u klaar om te helpen bij al uw vragen.