De perfecte luchtslang voor uw vijver

Wilt u schade aan uw vijverluchtpomp voorkomen? Wij adviseren een luchtslang voor in uw vijver. Een veel voorkomende fout is dat vijverhobbyisten de keus maken om een te lange lengte van 4 mm slang te gebruiken. Door de tegendruk en warmte kan de vijver luchtpomp dan onvoldoende zijn druk kwijt waardoor deze warm zal worden en hierdoor de capaciteit van de luchtpomp en levensduur zal afnemen. 

Welke slang en diameter voor de vijver luchtpomp?

Wij adviseren u om een zo lang mogelijke lengte slang met een diameter van (tenminste) 9 mm te gebruiken. Nog beter is een diameter van 18 mm indien dit tot de mogelijkheden behoort.
Veel luchtpompen hebben als aansluiting vaak een diameter van 18 mm waarop u dus deze slang van 18 mm direct op kunt aansluiten.
Deze slang is verkrijgbaar in zowel heldere slang 18 mm als de van zeer goede kwaliteit gewapende slang 18 mm

gewapende luchtslang
GEWAPENDE SLANG

Hierna is het mogelijk om bijvoorbeeld met een  luchtverdeler met 4 mm aansluiting over te gaan op 4 mm slang.   Ook voor luchtstenen bent u bij ons aan het juiste adres !

Wij hebben vrijwel alle soorten slang in verschillende diameters in ons assortiment zoals:

Zinkende Luchtslang kopen

Bij Peekoi kunt u ook dikwandige zwarte zinkende luchtslang kopen, deze zijn bij ons verkrijgbaar in de diameters: 4 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm en 18 mm.

Door het hoge gewicht van de slang blijft de luchtslang op de bodem van de vijver liggen en drijft deze niet rond in het water. Ideaal voor gebruik in combinatie met een bodembeluchter of beluchte bodemdrain met slang aansluiting.

Zinkende luchtslang kopen

Universele Aansluitset luchtpomp

Overigens hebben wij ook een Universele aansluitset luchtpomp . Deze is op veel luchtpompen direct aan te sluiten en is bovendien voorzien van een kraantje zodat u de luchtpomp (tijdelijk) kunt afregelen. (wij adviseren overigens ten alle tijde om een luchtpomp altijd op volle vermogen te laten draaien om schade aan de luchtpomp te voorkomen)  

Luchtverdeler voor uw luchtslang nodig?

Luchtverdelers mogen uiteraard niet aan ons assortiment voor het beluchten van vijvers niet ontbreken en hebben wij dan ook voor verschillende diameters slang in ons assortiment.

Luchtverdeler voor vijver

Terugslagklep voor uw luchtpomp / slang

Indien u voornemens bent om uw luchtpomp onder waterniveau te plaatsen dan adviseren wij u om te kiezen voor een terugslagklep (of wellicht heeft u meerdere terugslagkleppen nodig).  Met een terugslagklep voorkomt u dat uw vijverluchtpomp vol met water zal lopen bij bijvoorbeeld stroomuitval.
Ook deze hebben wij in diverse diameters in ons assortiment.

 

Vergelijk producten0