Koivoer

Als u goed en voordelig koivoer wilt kopen dan heeft u hier het meest complete aanbod gevonden van de gehele Benelux. Wij hebben een zeer groot assortiment aan koivoer en een enorme voorraad vers koivoer.

Koivoer Merken | Het Beste Koivoer Kopen

Het beste koivoer van bekende merken vindt u bij Peekoi. Hieronder vindt u de meest verkochte koivoer merken  bij ons:

Aquaforte, Bactoplus, Colombo, FD Food, Fish Pharma, Hikari en Saki Hikari, House of Kata, JPD (Japan Pet Design),Kinshi, Kusuri, Malamix (koidokter Maarten Lammens), Probites, Sera en Takazumi.

 

Aanvullend koivoer zoals natuurlijk visvoer en andere aanvullend voer mag natuurlijk niet aan het assortiment ontbreken. Natuurvoer zoals zijderupsen, meelwormen, Garnalen, Gammarus kunt u hier  vinden.  Ook Koi Muesli(snoepjes bomvol vitamines en mineralen) eten de koi graag en voor het handtam maken van uw koi kunnen wij u de  knabbelstaven van Sera  aanraden.

Maar ook zijderupsen in korrelformaat vinden de koi gedurende de zomermaanden erg lekker, voorbeelden hiervan zijn Kusuri Super Silk,  hikari Silkworm Select en Silkworm Bits

Koivoer en het voorkomen van problemen met koi

Het is belangrijk om te weten dat een koi een koudbloedige vis is en om deze reden ook rekening gehouden moet worden met welk type/soort voer u de koi wilt voeren en de daarbij benodigde hoeveelheid koivoer. Gedurende elk jaargetijde van het seizoen moet u er dus voor zorgen dat u aan uw koi de juiste voeding geeft, hiermee kunt u al veel problemen voorkomen.  Iets wat helaas vaak onderschat word in onze hobby.  De stofwisseling van de koi past zich gedurende het gehele seizoen continue aan om zodoende het voedsel te kunnen verwerken.

De watertemperatuur en koivoer 

Het is van belang dat u rekening houdt met de watertemperatuur en hiermee soort en hoeveelheid koivoer aanpast, dit ten gunste van de vertering van het koivoer, gezondheid en ontwikkeling van de koi.  Voer tijdens het voorjaar en najaar, licht verteerbaar koivoer zodat de koi de winterperiode rustig in kunnen gaan en tijdens het voorjaar weer kunnen wennen aan het voer.

Dit komt ook de waterkwaliteit ten gunste omdat doorgaans het vijverfilter in het voorjaar nog moet opstarten.  Het opstarten van het filter kunt u een handje helpen met het kopen van vijverbacteriën.

Tijdens de zomermaanden zijn de koi zeer actief en kunnen dan ook vanwege de hogere watertemperaturen het koivoer uitstekend verteren.  koi eten dus meer voer gedurende de zomermaanden en bouwen hiermee bovendien weer reserves op voor de winterperiode.

Deze reserves halen ze gedurende de winterperiode uit aminozuren, mineralen en sporenelementen, dit zijn belangrijke voedingsstoffen die de koi dus gedurende de zomermaanden hebben opgebouwd om zo de winter door te kunnen komen.  Vanzelfsprekend zullen de koi ook met de juiste koivoer gedurende de zomermaanden ook een gezonde groei doormaken.

Gedurende de wintermaanden kunt u de koi tot een watertemperatuur van zo’n 8 graden speciaal wintervoer geven. 

Welk Koivoer kopen gedurende het Seizoen?

Bij Peekoi kunt u dus voor elk jaargetijde tijdens het seizoen het juiste koivoer bestellen.

Om het voor u een stukje eenvoudiger te maken kunt u (naast het overzicht van koivoer merken) ook éénvoudig het juiste koivoer kiezen bij “koivoer per seizoen”  

Voor het gemak hebben wij deze categorie onderverdeeld in: 

Aanbiedingen en goedkoop koivoer online kopen

Wij hebben vaak uitstekende aanbiedingen en acties op koivoer en kunt u dan ook voordelig online bij ons kopen.

Hier vindt u de beste koivoer aanbiedingen