Luchtpomp voor de vijver kopen

Bent u op zoek naar een luchtpomp voor uw vijver? Voor eigenaars van een koivijver is het behoud van helder water van groot belang. Bij onvoldoende zuurstofniveau worden vissen gestrest en vatbaar voor ziektes. Voldoende zuurstof zorgt ervoor dat vissen, zelfs in de zomer, actiever zijn. Bovendien krijgen bacteriën, essentieel voor het biologisch evenwicht in de vijver, voldoende zuurstof om te gedijen en zich te vermenigvuldigen. Een vijver wordt snel troebel als het zuurstofgehalte te laag is, vooral bij koivijvers met weinig waterplanten.

Testen van het Zuurstofgehalte in het Water

Hoe weet u of uw koivijver voldoende zuurstof bevat? U kunt dit meten met een zuurstoftest, die ook beschikbaar is in ons assortiment, zoals de Tetra Test O2. Daarnaast is het gedrag van vissen een indicatie. In een gezonde, zuurstofrijke vijver zijn vissen actief en niet lusteloos.

Testen van Waterwaarden

Naast zuurstof zijn ook andere waterwaarden van belang. Complete testsets van Colombo en Sera stellen u in staat waarden zoals GH, PH, KH, Nitriet, Nitraat en Ammoniak te meten. Alle essentiële waterwaarden van uw vijver zijn nu beschikbaar in één handige afsluitbare box.

Kiest u voor een waterpomp of een luchtpomp? 

Een gezonde vijver vereist een hoog zuurstofgehalte. Een pomp is daarom noodzakelijk om het water helder en gezond te houden, vooral in een vijver met vissen. De keuze tussen een waterpomp en een luchtpomp kan echter verwarrend zijn gezien het uitgebreide aanbod aan vijver- en luchtpompen.

Luchtpompen

Luchtpompen hebben als voordeel boven waterpompen dat ze in de winter de vijver ijsvrij houden. Ze zorgen voor een open wak, waardoor voldoende zuurstof in het water blijft. In de zomer houden ze waterlagen in beweging en voorkomen ze stilstaand water. Luchtpompen voorzien ook in zuurstof in warm water, waar zuurstofgebrek sneller optreedt. Luchtpompen creëren luchtbelletjes in het water, waardoor stroming ontstaat en water naar de oppervlakte wordt gebracht om zuurstof op te nemen.

Geschikte Luchtpomp Kiezen

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een geschikte luchtpomp? Enkele belangrijke overwegingen zijn:

✔️ De grootte van de vijver
✔️ Het aantal vissen en waterplanten
✔️ Het geluid van de pomp
✔️ Het energieverbruik van de pomp 

 

Afmeting van de Vijver

Het vermogen van uw luchtpomp moet in verhouding staan tot de grootte van de vijver. Logischerwijs geldt: hoe groter de vijver, des te krachtiger moet de luchtpomp zijn. Het is essentieel om te kijken naar de hoeveelheid water in de vijver, berekend in kubieke meters. Bijvoorbeeld, als de vijver 7 meter lang, 3 meter breed en 2 meter diep is, komt dit neer op 42 kubieke meter. U rekent hierbij met 1000 liter per kubieke meter, wat resulteert in een totale waterinhoud van 42.000 liter. Dit is een benadering, aangezien de diepte van de vijver mogelijk niet overal gelijk is.

Aantal Vissen en Waterplanten in de Vijver

De zuurstofbehoefte van het water neemt toe met het aantal vissen in de vijver. Hoewel voldoende waterplanten voor zuurstof kunnen zorgen, hebben koivijvers over het algemeen weinig waterplanten.

Geluid van de Luchtpomp

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het geluid dat de pomp produceert. Overmatig lawaai van de pomp kan als onplezierig worden ervaren. Moderne luchtpompen zijn echter ontworpen om zeer weinig geluid te maken.

Energieverbruik van de Luchtpomp

Wie rekening houdt met zijn energieverbruik, weet dat een luchtpomp of vijverpomp veel energie kan verbruiken. De nieuwste generatie luchtpompen is echter energiezuinig. Bovendien zijn ze instelbaar, zodat ze minder hoeven te draaien als er minder zuurstof nodig is, zoals in het voor- en najaar wanneer het niet vriest. Houd er rekening mee dat een hoger vermogen van de pomp kan leiden tot hogere energiekosten.

Luchtpomp kopen?

Wij van Peekoi kunnen enkele luchtpompen aanbevelen, maar het is belangrijk om naar uw specifieke situatie en budget te kijken.

Enkele topmerken luchtpompen zijn: Evolution Aqua, HiBlow en Secoh.

Met name het model JDK van Secoh is een betrouwbare keuze. (JDK is de nieuwste serie en de opvolger van de niet meer geproduceerde Secoh SLL serie). We kunnen nog enkele vervangingsonderdelen leveren voor de Secoh SLL.


best verkochte luchtpompen top 10    

 

Evolution Aqua Vijverluchtpomp kopen?

Natuurlijk mogen de zeer betrouwbare en energiezuinige luchtpompen van Evolution Aqua niet ontbreken in deze selectie. Het zijn uitstekende luchtpompen die zelfs op grote diepte een effectieve beluchting bieden. Bovendien zijn deze pompen bijzonder geschikt voor bewegende-bedfilters, zoals bijvoorbeeld Kaldnes. Het is dan ook geen toeval dat deze luchtpompen veelvuldig worden gebruikt in combinatie met Nexus-filters. Voor het bewegende-bed-filtermateriaal kunt u hier terecht.

Nitto Luchtpomp kopen voor de Vijver

Ook de Nitto luchtpomp kunnen wij van harte aanbevelen. De Nitto luchtpomp behoort tot de zogenaamde zuigerpompen, die over het algemeen krachtiger zijn dan membraanluchtpompen. Bovendien staat de Nitto bekend als een van de meest stille pompen die momenteel verkrijgbaar zijn.

Meest Verkochte Nitto Luchtpomp

De Nitto LA45 is de meest verkochte Nitto luchtpomp. Daarnaast bieden wij ook een complete set aan, namelijk de Nitto LA45 Combi set. Deze set bestaat uit de Nitto LA45, 25 meter 9mm zwarte luchtslang, een Luchtstenen HI-Oxygen Disk van 20 cm en een universeel aansluitset voor de luchtpomp, waarmee u direct aan de slag kunt.

Aquaforte Luchtpomp kopen voor de vijver?

Aquaforteblijft niet stilzitten in de wereld van vijvers en heeft naast de welbekende luchtpompen uit de V-serienu ook de SA- en AP-serie op de markt gebracht. Met name de Aquaforte AP-serie betreft uitstekende luchtpompen, verkrijgbaar bij ons voor een zeer aantrekkelijke prijs.
Aquaforte AP luchtpomp kopen

Alita luchtpomp kopen

De High-Blow Alita luchtpomp staat bekend als de meest betrouwbare en krachtige vijverluchtpomp in zijn prijsklasse. Op dit moment hebben wij een speciale aanbieding voor de meest verkochteAlita Hi-Blow AL-40. Ook deAlita Hi-Blow 60 en de Alita Hi-Blow 80 zijn bij ons zeer voordelig verkrijgbaar.

Bekijk regelmatig onze aanbiedingen voor vijverluchtpompen hier, waar u een overzicht vindt van voordelige en betaalbare luchtpompen.

Voor onderdelen van uw luchtpomp  kunt u hier terecht, waar wij onderdelen aanbieden voor alle bekende merken luchtpompen.

Voor nog meer beluchting in de vijver zijn er handige vijverproducten beschikbaar, zoals de Air Curtain en de Air Diffuser. Deze producten zorgen ervoor dat het water nog meer mengt. Bekijk ook eens de volgende producten voor het toevoegen van zuurstof aan de vijver:

Het volledige overzicht voor vijverbeluchting vindt u hier.

Alle productinformatie van de genoemde beluchtingsproducten is duidelijk omschreven. Mocht u hierover nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Wij van Peekoi gaan ervan uit dat u, na het lezen van het bovenstaande over het beluchten van uw vijver, het belang van een goede beluchting niet zult onderschatten. Uw koi en overige vijvervissen zullen u dankbaar zijn en voelen zich als een vis in het water!