Luchtpomp voor de vijver kopen

Op zoek naar een luchtpomp voor de vijver? Wie een koivijver bezit, wilt graag dat het water van de vijver helder is en vooral blijft. Bij onvoldoende zuurstof raken vissen enorm gestrest en zijn ze vatbaar voor ziektes. Met meer dan genoeg zuurstof zijn de vissen, ook in de zomer, veel actiever. Bovendien zorgt zuurstof ervoor dat de bacteriën, nodig voor het biologisch evenwicht in de vijver, genoeg zuurstof krijgen om te leven en zich te vermenigvuldigen. 
Een vijver wordt snel troebel als het zuurstofgehalte van het water te laag is. Vooral een koivijver heeft snel last van zuurstoftekort omdat er relatief weinig waterplanten in groeien.

Water testen op zuurstofgehalte 

Hoe weet u of uw koivijver voldoende zuurstof heeft? U kunt dit testen met een zuurstof test, ook deze hebben wij in ons assortiment, een voorbeeld hiervan is de Tetra Test O2 Daarnaast kunt u het ook goed zien aan het gedrag van de vissen. In een gezonde, zuurstofrijke vijver, zijn de vissen actief en niet lusteloos. 

 

Water testen op waardes 

Vanzelfsprekend zijn ook andere waterwaardes van belang, goede complete testsets zijn de sets van Colombo en Sera hiermee kunt u onder andere de waterwaardes GH, PH, KH, Nitriet, Nitraat en Ammoniak meten. 
De belangrijkste waterwaardes van uw vijver nu in één handige afsluitbare box. Hier alle testsets bekijken

 

Welke pomp moet u kiezen? 

Een gezonde vijver is een vijver met een hoog zuurstofgehalte. Een pomp om het water helder en gezond te houden is daarom absoluut noodzakelijk, zeker in een vijver met vissen.
Maar welke zuurstofpomp moet u kiezen? Het aanbod aan vijverpompen en luchtpompen (en beluchtingsmogelijkheden) is enorm.
Wij hebben zelf veel ervaring met diverse soorten pompen en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. 

 

Kiest u voor de waterpomp of de luchtpomp kopen? 

Allereerst: er zijn waterpompen (vijverpompen) en luchtpompen. Waterpompen pompen water op en `spugen` het weer uit. Luchtpompen, de naam zegt het al, zuigen lucht aan en pompen de lucht via (bijvoorbeeld) zogenoemde luchtstenen het water in.
Wie een koivijver bezit, weet dat ook in de winter, het water niet mag bevriezen.  Daarvoor heb je een luchtpomp nodig. Aan een waterpomp heb je dan onvoldoende.
Hieronder vertellen wij meer over luchtpompen. Voor waterpompen (zeg maar, de gewone vijverpomp) klikt u hier op vijverpompen.

 

Luchtpompen

Het grote voordeel van luchtpompen boven waterpompen is dat de lucht pomp in de winter de vijver ijsvrij houdt. Er blijft een wak open, waardoor voldoende zuurstof in het water blijft. Met een luchtpomp blijven de waterlagen goed in beweging en voorkom je stilstaand water. Bovendien zorgt een luchtpomp voor genoeg zuurstof in de zomermaanden, als zuurstofgebrek zich veel sneller voordoet in warm water. Met een luchtpomp brengt u luchtbelletjes in het water. Deze luchtbelletjes zorgen voor stroming en beweging. Water dat op deze manier naar de oppervlakte wordt gebracht, neemt zuurstof op uit de buitenlucht. 

 

Welke luchtpomp is voor mijn vijver geschikt? 

Waar moet u zoal op letten bij de aanschaf van een geschikte luchtpomp? Een paar zaken die u mee moet nemen bij uw keuze:

✔️ De grootte van de vijver
✔️ Het aantal vissen en waterplanten
✔️ Het geluid van de pomp
✔️ Het energieverbruik van de pomp 

 

Grootte vijver

Hoe groter de vijver, hoe meer vermogen uw luchtpomp moet hebben. Logisch. U moet dan kijken naar de hoeveelheid water in de vijver. Dat berekent u met kubieke meters. Bijvoorbeeld, de vijver is 7 meter lang, 3 meter breed en 2 meter diep. Dat is 42 kubieke meter. U rekent met 1000 liter per kuub. Dan zit er 42.000 liter water in de vijver.
Ongeveer natuurlijk, want mogelijk, is uw vijver niet overal even diep.

 

Aantal vissen en waterplanten in de vijver

Hoe meer vissen hoe meer zuurstof het water nodig heeft. Voldoende waterplanten zorgen voor zuurstof, maar over het algemeen heeft een koivijver weinig waterplanten. 

 

Geluid van de luchtpomp

Let u alstublieft op het geluid van de pomp. Het is niet fijn als deze veel lawaai maakt. De nieuwste modellen luchtpompen maken zeer weinig geluid. 

 

Energieverbruik van de luchtpomp

Wie zijn energieverbruik in de gaten houdt, weet misschien dat een luchtpomp of een vijverpomp een energie slurper is. Bij de nieuwste generatie luchtpompen is echter goed gekeken naar het energieverbruik. Het zijn energiezuinige pompen. Bovendien kan je de pompen afstellen. Is minder zuurstof nodig (in voor- en najaar, als het niet vriest) hoeft de pomp ook minder te draaien. Dat kunt u instellen. Houdt u er wel rekening mee dat hoe groter het vermogen van de pomp, hoe hoger de energielasten. 

 

U wilt een luchtpomp kopen? Tips en goede merken luchtpompen en enorme voorraad

Wij van Peekoi kunnen u een aantal luchtpompen aanraden, maar zoals gezegd, u moet kijken naar uw eigen situatie en uiteraard ook naar uw budget.

De beste merken luchtpompen
zijn: Evolution AquaHiBlow en Secoh

Met name het model JDK van Secoh is een goed en betrouwbaar type. (JDK is de nieuwste serie en de vervanger van de Secoh SLL serie welke niet meer gemaakt wordt).
Wel kunnen wij nog (enkele)  Secoh SLL  vervangingsonderdelen  leveren. 

best verkochte luchtpompen top 10    

Evolution Aqua vijverluchtpomp kopen?

Vanzelfsprekend mogen de zeer betrouwbare en zuinige luchtpompen van Evolution Aqua  niet ontbreken in dit rijtje.  Uitstekende luchtpompen die ook op diepte een uitstekende beluchting zullen afgeven.  Daarnaast zijn deze luchtpompen ook uitermate geschikt voor bewegend bed filters zoals bijvoorbeeld Kaldnes.
Niet voor niets worden deze luchtpompen veelvuldig gebruikt bij de Nexus Filters.
Bewegend bed filtermateriaal vindt u hier. 

 

Nitto luchtpomp kopen voor de vijver

Ook de Nitto kunnen wij u aanraden. De Nitto luchtpomp is een zogenoemde piston zuigerpomp. Zuigerpompen zijn over het algemeen sterker dan membraam luchtpompen. Ook is de Nitto een van de meest stille pompen die op dit moment verkrijgbaar is.

 

Meest verkochte Nitto luchtpomp

De meest verkochte Nitto Luchtpomp is de Nitto LA45.

Daarnaast hebben wij ook een compleet set, namelijk de Nitto LA45 Combi set bestaande uit de Nitto LA45, 25 meter 9mm zwarte luchtslang, een Luchtstenen HI-Oxygen Disk 20 cm en een universeel aansluitset voor de luchtpomp, waarmee u direct van start kunt gaan. Nitto LA45 set kopen Combiset: Hier voordelig de Nitto LA 45 kopen, helemaal compleet. 

VANDAAG BESTELD = MORGEN IN HUIS

 

Aquaforte Luchtpomp kopen voor de vijver?

Aquaforte staat niet stil in vijverland en heeft naast de meest bekende luchtpompen uit de V-serie, nu ook de SA en AP-Serie op de markt gebracht.
Laatst genoemde,  de Aquaforte AP-serie, zijn uitstekende luchtpompen en bij ons voor een zeer aantrekkelijke prijs.
Aquaforte AP luchtpomp kopen

Voor zowel de kleinere maar ook zeker voor de grotere koivijver hebben wij hiervoor de juiste luchtpompen in het assortiment.

Het assortiment Aquaforte luchtpompen vindt u hier

Kan ik ook voordelig een Alita luchtpomp kopen voor de vijver?

Ook deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. De High-Blow Alita luchtpomp word niet voor niets als de meest betrouwbare en krachtige vijverluchtpomp in zijn prijsklasse genoemd.

Momenteel bij ons in de aanbieding de meest verkochte Alita Hi-Blow AL-40, ook de Alita Hi-Blow 60 en de Alita Hi-Blow 80 kunt u bij ons heel voordelig kopen.

Regelmatig aanbiedingen voor luchtpompen voor de vijver| Hier vindt u een overzicht van voordelige en betaalbare luchtpompen 

Onderdelen kopen voor uw luchtpomp

Hier kunt u onderdelen vinden voor alle bekende merken luchtpompen

Nog meer lucht in de vijver

Er zijn hele handige vijverproducten op de markt die nog meer lucht in de vijver brengen.
Bijvoorbeeld de Air Curtain of deAir Diffuser.
Dit zijn middelen die ervoor zorgen dat het water zich nog meer mengt. Of kijkt u eens bij de volgende producten voor het toevoegen van zuurstof in de vijver:

Aquaforte Professionele Beluchter Sets
Beluchte bodemdrains
Overzicht van alle vijver luchtpompen
Vijverluchtslangen
Luchtverdelers
Luchtstenen
Terugslagkleppen
Membranen
Luchtuitstromer van HDPE
Statische Mixers
Verschillende Venturi

Het volledige overzicht voor vijverbeluchting vindt u hier

Alle productinformatie van vermelde beluchtingsproducten hebben wij duidelijk omschreven. 
Mocht u hierover nog vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op !

Wij van Peekoi gaan er vanuit dat u, na het lezen van bovenstaande met betrekking tot het beluchten van uw vijver, het belang van een goede beluchting niet zal onderschatten.
Uw koi en overige vijvervissen zullen u dankbaar zijn en voelen zich als een vis in het water!