Bacteriën voor het water in uw vijver en vijverfilter zorgen voor helder water en een gezond klimaat voor uw vissen. Deze vijverbacteriën bevorderen een biologisch evenwicht in het water. Peekoi heeft een uitgebreid assortiment bacterieproducten voor verbetering van vijverwater. Hier kunt u alle bekende merken vijverbacteriën kopen.


Toevoeging van bacteriën na de aanleg van een vijver, maar ook voor de opstart bij het nieuwe vijverseizoen, is dan ook een goed advies. lees meer over vijverbacteriën onder ons assortiment

Met vijverbacteriën zorg je ervoor dat er sneller een biologisch evenwicht ontstaat in de vijver. Houd rekening met de hardheid van het water. Ook de zuurgraad bepaalt of bacteriën goed gedijen in het vijverwater. Beide waarden zijn met eenvoudige testjes te meten.

Hoe je met behulp van nitrificerende bacteriën helder vijverwater kunt krijgen

Met helder vijverwater kunnen we onze vissen goed zien zwemmen. Dat wilt u toch ook? Hieronder delen we graag onze ervaringen over bacteriën. Hoe kunt u bacteriën gebruiken om van uw koivijver of visvijver een gezonde en natuurlijke vijver te maken?

Vijveraanleg en bacteriën

Na de aanleg van een vijver duurt het altijd een tijdje voordat een biologisch evenwicht in de vijver is bereikt. Bacteriën zitten in iedere vijver en dragen bij aan dit biologisch evenwicht. Ze helpen o.a. bij de vertering van organische afvalstoffen. Dit zijn bijvoorbeeld bladeren en kleine beestjes. Ook de ammoniak, in de ontlasting van koi, wordt ‘opgeruimd’ door bacteriën. Nitrificerende bacteriën zetten de schadelijk stoffen om in nitraat. Vijverplanten hebben nitraat nodig om te overleven.

Bacteriën voor de nieuwe koivijver

Bacteriën zitten dus al van nature in de vijver, ze zitten in het water. Maar bij het opstarten van de vijver kan het zeker geen kwaad zelf bacteriën toe te voegen. Dit versnelt het proces en voorkomt ammoniakvergiftiging van de vissen. Zeker als u met veel vissen begint, kunnen toegevoegde bacteriën voor het evenwicht zorgen.

Hier het volledig overzicht van vijverbacteriën bekijken

Bodemslip in de koivijver

Bij het opstarten van een koivijver zijn speciale bacteriën in de handel. Ook die zitten in ons assortiment. Deze bacteriën pakken bijvoorbeeld het bodemslip aan. Bodemslip wordt steeds hoger als het niet wordt afgebroken en veroorzaakt een behoorlijk vervuiling. 

Welke bacteriën moet ik kopen voor slibopruiming in de vijver

De meest verkochte bacteriën voor slibopruiming in de vijver en om problemen met slib in de vijver te voorkomen zijn Kinshi Sludgebuster , Microbe Lift Sludge Away  en Bactoplus Sludgebuster BSO.  Ook kan vijverklei een bijdrage leveren aan een goede slibopruiming in de vijver. Al het vijverklei bekijken

Soorten bacteriën voor de vijvervissen

Er zijn veel verschillende bacteriën. Ze doen ieder hun eigen werk en zorgen gezamenlijk voor een schone, heldere en gezonde vijver. Zo zijn er bacteriën die de organische vervuiling aanpakken.

Hardheid van het water

Let bij het toevoegen van bacteriën op de hardheid van het water. Dit is de zogenoemde gH waarde. De hardheid van het water wordt door verschillende factoren beïnvloedt. Regenwater, kraanwater (de regio waar u woont): al het water heeft een bepaalde hardheid. Weinig of veel regen veroorzaakt een schommeling in de zuurgraad.
U kunt de hardheid (gH) van het water testen met eenvoudige testsets zoals de Colombo  GH test , Sera GH test of de Tetra GH test.

Eisen zuurgraad (pH) voor nitrificerende bacteriën

Bacteriën stellen eisen aan het water. Vooral de nitrificerende bacteriën. Die vermenigvuldigen zich relatief langzaam en hebben daarvoor bovendien de juiste gH waarde (hardheid) nodig. Om zich nuttig te maken hebben ze tevens een zuurgraad (pH) nodig van 7-8.5.
U kunt de zuurgraad (pH) van het water testen met eenvoudige testsets zoals de Colombo PH Test, Kusuri PH test, Sera PH Test, en deTetraPH Test.

Meten = Weten
is een bekende uitspraak en geldt dus zeker bij de waterwaardes van uw vijver.Colombo Testset kopen
Met een complete watertest box kunt u alle belangrijke waterwaardes éénvoudig meten.

80%
van onze klanten kiest voor naastgelegen Colombo testlab.
Nu in de aanbieding.

Lucht en zuurstof in het vijverwater

Alle bacteriën hebben zuurstof nodig. Vooral in de zomer is het zuurstofgehalte van de vijver laag. Extra lucht met behulp van luchtpompen is dan noodzakelijk.
Zuurstof is dus niet alleen nodig voor de vissen, maar ook voor de bacteriën. Meer producten voor het beluchten van uw vijver vinden

Ammoniak in het vijverwater

Ammoniak is een veel voorkomend probleem in koivijvers. Vijvervissen en vooral koi, produceren behoorlijk veel ammoniak. Omdat een koivijver weinig waterplanten heeft, wordt de ammoniak ook niet via de planten afgebroken. U kunt aan uw vissen zien of het ammoniakgehalte te hoog is. Ze happen naar lucht, zijn lusteloos en soms gaan ze dood zonder dat u de oorzaak kunt zien. Extra bacteriën toevoegen is dan noodzakelijk. Zeker bij hele jonge vissen is een te hoge zuurgraad, dus een pH van 9, al dodelijk.

Sera Pond Toxivec


sera toxivec kopenOm snel en effectief van ammonium en nitriet uit uw vijver te verwijderen kunnen wij het product Sera Pond Toxivec adviseren, wij hebben hier zeer goede ervaring mee.

Producten die voor het snel en effectief verwijderen uit uw vijver van Ammonium en/ of nitriet zeer geschikt zijn:

Sera Toxivec
Microbe Lift Ammonia Remover
Microbe Lift Nite Out II
Takazumi Bacter Pro
Takazumi Ammofix
Takazumi Nitrifix

Naast ons uitgebreide assortiment aan vijverbacteriën verkopen wij ook diverse waterbehandelingsproducten voor uw vijver.
Alle informatie over ons aanbod van producten om uw vijverwater te behandelen kunt u vinden op onze producten over waterbehandeling.

Advies over merken bacteriën

Van vele bekende merken hebben wij een uitgebreid assortiment aan vijver bacteriën. Hiermee is het mogelijk om ook van een nieuwe vijver een succes te maken. We verkopen overigens ook diverse sets om zelf uw eigen bacteriën te kweken.

Is het moeilijk om zelf bacteriën te kweken?

Het is absoluut niet moeilijk om zelf bacteriën te kweken. Ook u kunt zelf bacteriën kweken en het is volledig reukloos!
Bovendien is zelf bacteriën kweken vaak een stuk goedkoper. Wij hebben onderstaande producten uitgebreid getest en zijn hier zeer tevreden over.

zelf bacterien kwekenInteressante producten om zelf bacteriën te kweken zijn:

House Of Kata Kamiac
Biota Bacterial Activator

 

 

De Biota BacterialActivator bijvoorbeeld is een apparaat waarin bacteriën kunnen worden geactiveerd en vermeerdert voor het gebruik in koi en tuinvijvers.

Door het toevoegen van water, biotacomplete, in de Biota, en de warmte die de Biota geeft wordt dit proces in gang gezet. De bacteriën zullen activeren en voortplanten tijdens de 24 uur van activatie.
Op deze manier kunt u op een eenvoudige en voordelige manier uw eigen bacteriën kweken voor de de vijver.

Vloeibare vijverbacteriën

Onderstaande vloeibare vijverbacteriën van de navolgende merken kunnen wij, op basis van onze eigen ervaring en de ervaringen van onze klanten, u ook zeker aanbevelen:

Bactoplus
   als beste getestBactoplus vijverbacteriën kopen
Anarex bio
Malamix-17

Microbelift
Evolution Aqua
Kinshi

Naast vloeibare vijverbacteriën hebben wij ook van het merk Perfect Pond Geconcentreerde gedroogde aerobe bacteriën met als toevoeging Penac in ons assortiment. Meer lezen over filterbacteriën van Perfect Pond.

Mocht u het door u gewenste vijverproduct hier niet vermeld staan neem dan gerust contact met ons op.