Welke vijverfolie moet ik kopen?

Bekijk het ruime assortiment vijverfolie. Op deze pagina leest u daarnaast alles over coating, EPDM en PVC Folie. U wilt hierbij goed kijken naar wat voor soort vijver u wilt aanleggen. Voor een natuurvijver heeft u weer andere vijverbenodigdheden nodig dan voor een koivijver.
De vijverfolie voor een koivijver moet vooral dik en sterk zijn. U besteedt veel geld aan de aanleg van uw vijver, compleet met o.a. vijver luchtpompen en vijverpompen. Het is zonde als u dan kiest voor een simpele goedkope folie, met alle risico`s van dien zoals lekkage en beschadigingen.

Waar kan ik EPDM rubberfolie kopen?

EPDM folie is uiteraard ook bij Peekoi.nl te koop. EPDM rubberfolie staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer Synthetisch rubber. Het is een zeer sterke folie met als bijzondere eigenschap dat het zeer goed tegen zonlicht kan. Het materiaal blijft elastisch en gaat extreem lang mee. EPDM bevat geen weekmakers. Weekmakers worden veel gebruikt om stoffen flexibel te maken. Maar het rubber van EPDM heeft deze eigenschap al en is ook zonder deze weekmakers zeer flexibel. Weekmakers heeft u ook liever niet in uw vijver. Ze zijn slecht voor het watermilieu. De EPDM vijverfolie is in verschillende breedtes verkrijgbaar. 

PVC folie kopen

PVC vijverfolie staat voor Poly Vinyl Chloride. Ook deze folie wordt veel gebruikt. Het gaat zeker niet zo lang mee als EPDM,  maar deze vijverfolie is wat betreft prijs interessanter. Het materiaal is soepel en u kunt het zelf in iedere vijvervorm toepassen. Eventuele reparaties zijn makkelijk zelf te doen omdat u het materiaal kunt lassen.

PVC folie, welke dikte?

Wij hebben twee soorten dikte PVC vijverfolie ins ons assortiment, namelijk0,5 mm dikteen 1 mm dikte

Bevat PVC vijverfolie schadelijke weekmakers?

PVC vijverfolie bevat weekmakers om het plastic flexibel en soepel te maken. Deze weekmakers zijn niet alleen schadelijk voor het milieu. Ook verdwijnen de weekmakers na verloop van tijd uit de folie waardoor de folie hard wordt en kan barsten. U kunt dit voorkomen door de PVC folie uit de zon te houden. (Dat is in de praktijk natuurlijk niet altijd even makkelijk. Een deel van de koivijver zal in de zon liggen).

Toebehoren voor folievijvers en kit voor vijverfolie

Wij hebben diverse soorten kit voor vijverfolie vijvers in ons assortiment van bekende merken zoals Aquaforte en Aquaking.  Uitstekende hechting en bovendien UV-C bestendig.  

BEKIJK HIER DE AANBIEDING, BESTE KIT PRIJS !

Deze kit is bovendien uitstekend te gebruiken voor doorvoeren in de vijver.

Veiligheidsvlies, “better safe, than sorry”

veiligheidsvlies voor vijverfolie

 Zekerheidshalve adviseren wij u om veiligheidsvlies te gebruiken onder vijverfolie.

Vijverfolie bestellen, bezorgen en/of afhalen

U kunt bij ons online vijverfolie bestellen en deze desgewenst laten bezorgen tegen een meerprijs van €35,00.   Afhalen kan natuurlijk ook na gemaakte afspraak met onze klantenservice. 

Vijverfolie zelf leggen of laten leggen?

U kunt het folie zelf leggen maar u kunt dit ook laten leggen.

Indien u dit liever aan ons over laat dan kunt u bij de klantenservice een vrijblijvende offerte aanvragen voor de aanleg van vijverfolie op locatie.

Voor de aanleg van vijverfolie op locatie hebben wij van u onderstaande gegevens nodig: 

  •         Lengte x Breedte x Hoogte (diepte)
  •         Aantal doorvoeren
  •         Aantal bodemdrains
  •         Wel of geen Raam?
  •         Locatie
  •         Foto van de situatie (indien al gereed)  

Mocht u verder nog vragen hebben over vijverfolie dan vernemen wij dat graag van u.