• Lorem ipsum

Vijverfolie

Vijverfolie / Coating / EPDM / PVC Folie 
  

Vijverfolie, Hier vindt u het gehele assortiment. | Welke vijverfolie moet ik kopen?

U moet goed kijken naar wat voor soort vijver u wilt aanleggen. Voor een natuurvijver heeft u weer andere vijverbenodigdheden zoals vijverfolie nodig dan voor een koivijver.
De vijverfolie voor een koivijver moet vooral dik en sterk zijn. U besteedt veel geld aan de aanleg, compleet met o.a. vijver luchtpompen en vijverpompen.
Het is zonde als u dan kiest voor een simpele goedkope folie, met alle risico`s van dien op lekkage en beschadigingen.

Waar kan ik EPDM rubberfolie kopen?

 EPDM Vijverfolie kopen

EPDM folie is uiteraard ook bij Peekoi.nl te koop. EPDM rubbefolie staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer Synthetisch rubber. Het is een zeer sterke folie met als bijzondere eigenschap dat het zeer goed tegen zonlicht kan. Het materiaal blijft elastisch en gaat extreem lang mee. EPDM bevat geen weekmakers. Weekmakers worden veel gebruikt om stoffen flexibel te maken. Maar het rubber van EPDM heeft deze eigenschap al en is ook zonder deze weekmakers zeer flexibel. Weekmakers heeft u ook liever niet in uw vijver. Ze zijn slecht voor het watermilieu.  De EPDM vijverfolie is in verschillende breedtes verkrijgbaar. 

EPDM vijverfolie bestellen? Tips voor vijverfolie

Kies de juiste breedte en vermeld de lengte maat die u nodig heeft in hele meters. 

Heeft u bijvoorbeeld voor de bouw van uw vijver nodig: 5 meter (lengte) x 4,57 (breedte) ? Dan bedraagt de prijs hiervoor: 5 x € 50,95 = € 254,75.  Dit betreft een afhaalprijs.  Bezorgen geen probleem ! De meerprijs voor het bezorgen van vijverfolie bedraagt € 35,00.

EPDM vijverfolie geschikt voor koivijvers

Wij raden u aan EPDM vijverfolie te gebruiken bij de aanleg van uw koivijver. Het is misschien een wat duurder materiaal, maar het gaat zeer lang mee en kan tegen een stootje. Wortels van waterplanten komen er niet doorheen. De folie is bestand tegen worteldoorgroei (behalve sommige rietsoorten en bamboe), tegen zure regen en andere normaal voorkomende chemische en biologische invloeden. We kunnen EPDM in alle afmetingen leveren. Meet goed op hoeveel meter u denkt nodig te hebben.  Maar let op bij het kopen van EPDM folie. Er zijn ook vergelijkbare EPDM folies op de markt die voor dakbedekking worden gebruikt. Deze bevatten wel milieuonvriendelijke stoffen die oplossen in de loop van de tijd en in het vijverwater terecht gaan komen, de folie die voor dakbedekking wordt gebruikt is dus niet geschikt voor vijvers.

PVC folie kopen

PVC vijverfolie staat voor Poly Vinyl Chloride. Ook deze folie wordt veel gebruikt. Het gaat zeker niet zo lang mee als EPDM,  maar deze vijverfolie is wat betreft prijs interessanter. Het materiaal is soepel en u kunt het zelf in iedere vijvervorm toepassen. Eventuele reparaties zijn makkelijk zelf te doen omdat u het materiaal kunt lassen.

PVC folie, welke dikte?

Wij hebben twee soorten dikte PVC vijverfolie ins ons assortiment, namelijk0,5 mm dikteen 1 mm dikte

Bevat PVC vijverfolie schadelijke weekmakers?

PVC vijverfolie bevat weekmakers om het plastic flexibel en soepel te maken. Deze weekmakers zijn niet alleen schadelijk voor het milieu. Ook verdwijnen de weekmakers na verloop van tijd uit de folie waardoor de folie hard wordt en kan barsten. U kunt dit voorkomen door de PVC folie uit de zon te houden. (Dat is in de praktijk natuurlijk niet altijd even makkelijk. Een deel van de koivijver zal in de zon liggen).

Toebehoren voor folievijvers, Kit voor vijverfolie

Wij hebben diverse soorten kit voor vijverfolie vijvers in ons assortiment van bekende merken zoals Aquaforte en Aquaking.  Uitstekende hechting en bovendien UV-C bestendig.  

BEKIJK HIER DE AANBIEDING, BESTE KIT PRIJS !

Deze kit is bovendien uitstekend te gebruiken voor doorvoeren in de vijver.

Veiligheidsvlies, “better safe, than sorry”

veiligheidsvlies voor vijverfolie

 Zekerheidshalve adviseren wij u om veiligheidsvlies te gebruiken onder vijverfolie.

Vijverfolie bestellen, bezorgen en/of afhalen

U kunt bij ons online vijverfolie bestellen en deze desgewenst laten bezorgen tegen een meerprijs van €35,00.   Afhalen kan natuurlijk ook na gemaakte afspraak met onze klantenservice. 

Vijverfolie zelf leggen of laten leggen?

U kunt het folie zelf leggen maar u kunt dit ook laten leggen.

Indien u dit liever aan ons over laat dan kunt u bij de klantenservice een vrijblijvende offerte aanvragen voor de aanleg van vijverfolie op locatie.

Voor de aanleg van vijverfolie op locatie hebben wij van u onderstaande gegevens nodig: 

  •         Lengte x Breedte x Hoogte (diepte)
  •         Aantal doorvoeren
  •         Aantal bodemdrains
  •         Wel of geen Raam?
  •         Locatie
  •         Foto van de situatie (indien al gereed)  

Mocht u verder nog vragen hebben over vijverfolie dan vernemen wij dat graag van u.