Aquarium pomp kopen

Voor de verplaatsing van het water in het aquarium heeft u een aquarium pomp nodig. Voor de verplaatsing van het water voor bijvoorbeeld alleen een goede doorstroming in het aquarium heeft u een aquarium stromingspomp of circulatiepomp nodig.

Bent u op zoek naar een aquarium pomp voor het verplaatsen van het water uit uw aquarium naar het aquarium filter dan bent u ook bij Peekoi aan het juiste adres.

Wij hebben een groot assortiment aquarium pompen van verschillende merken.

Een aquarium pomp in combinatie met een goed aquariumfilter zorgt voor een goed biologische balans in uw aquarium zodat de waterkwaliteit in het aquarium uitstekend is.

Een aquarium met optimale waterwaardes zorgen voor een helder en algenvrij aquarium en zorgt dan ook voor veel minder (noodzakelijk) onderhoud, waardoor de vissen ook veel beter zullen ontwikkelen.  Vanzelfsprekend heeft elk aquariumonderhoud nodig, reinig daarom ook regelmatig de filters en slangen.

Tips: Welke aquarium pomp moet ik aanschaffen

Voordat u tot aanschaf van de meest geschikte aquarium pomp over gaat zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten, namelijk;

  • Wat is de (water) inhoud van het aquarium
  • Aantal en soort vissen
  • De waterkwaliteit: de aquarium pompen zijn geschikt voor zoutwater en zoetwater.
  • De capaciteit van het aquariumfilter.  Het aquariumfilter heeft ook een maximale capaciteit water wat er verpompt mag worden. Houd hier wel rekening mee, een te kleine of juist te grote aquarium pomp zal niet tot het gewenste resultaat leiden en kan in sommige gevallen zelfs in zijn geheel niet werken.

Energieverbruik aquarium pomp

Let bij de aanschaf ook op het energieverbruik van de gekozen aquarium pomp.  Hoe lager het wattage, hoe zuiniger in energieverbruik.  Omdat deze pomp altijd aan staat is dit wel een aandachtspunt.

Stromingspomp Aquarium 

Een circulatiepomp / stromingspomp is een aquariumpomp die alleen onder water word gebruikt, deze mag dus niet droog draaien. Voor het onderhoud haalt a als eerst de stekker uit het stopcontact. Deze waterpomp is ideaal voor het kleine aquarium waarbij je geen filter gebruikt of voor het grote aquarium waarbij je extra zuurstof en stroming in het water toevoegt. 

Bekijk hieronder een voorbeeld van een goede stromingspomp voor een groot aquarium van het merk Aquariumsystems. stromingspomp-aquarium-kopenHet gehele assortiment aquarium pompen van Aquarium Systems vindt u hier

Wat is een goede aquarium pomp

Zoals hierboven al omschreven is het heel belangrijk dat de capaciteit van de pomp goed aansluit met het gekozen filter en vanzelfsprekend ook de waterinhoud van het aquarium. Een pomp of aquariumfilter zorgt voor een helder en algenvrij aquarium, waarbij u kunt kiezen tussen een externe of interne filterpomp.

Aanbod aquarium pompen, welke moet ik kiezen?

Aquarium Pomp klein aquarium

Veel mensen met een klein aquarium kiezen voor een interne filterpomp en dit heeft ook een aantal voordelen.   Deze pompen hebben een grotere capaciteit, maken minder lawaai en zal er bij een lekkage geen buiten waterschade ontstaan.

Een nadeel van een interne filterpomp is dat deze zichtbaar is in het aquarium en hierdoor ook en de inhoud van het aquarium kleiner maakt en ook is het onderhoud van het filter / schoonmaken van het filter iets lastiger.

Aquarium Pomp groot aquarium

Bij een groot aquarium kunt u het best een externe aquarium pomp kopen.

Een externe aquarium pomp is uit het zicht en zijn bovendien eenvoudig schoon te maken. Daarnaast hebben deze pompen vanwege hun grotere capaciteit een uitstekende filterwerking. De pompcapaciteit staat altijd bij de productomschrijving van de betreffende aquarium pomp beschreven.

Het is dus belangrijk dat u de inhoud van het aquarium weet voordat u een aquarium pomp wilt aanschaffen.

Hoe bereken ik de waterinhoud van het aquarium? inhoud-aquarium-berekenen

Voor het berekenen van de waterinhoud meet u de Lengte, breedte en de hoogte van het aquarium.

Als u deze lengtes heeft opgeschreven dan kunnen we gaan rekenen als volgt:

Lengte in cm X breedte X hoogte delen door 1000.

Laten we een voorbeeld nemen van een aquarium met de navolgende afmetingen.  Als het aquarium 100 X 60 cm is en een hoogte van 40 cm heeft dan ziet de som er dus zo uit:

100 X 60 X 40 = 24.000 / 1000 = 240 liter.

Voor een goede watercirculatie moet de complete inhoud van het aquarium 1-2 keer per uur rondgepompt worden. Een aquarium van 240 l heeft dus een interne aquarium pomp met een capaciteit van 240 tot 480 l/h nodig. Bij een hogere capaciteit ontstaat er veel stroming, voor vissen (zoals bijvoorbeeld Malawi Cichliden) die van een sterke stroming houden is dit ideaal.  Heeft u een groot aquarium en veel planten dan kunt u beter voor een matige stroming in het aquarium kiezen.

Merken Aquarium pompen:

Bij Peekoi kunt u kiezen uit een groot assortiment merken van aquarium pompen, zo kunt u bij ons een aquarium pomp kopen van bekende merken zoals: AS (Aquarium Systems),  Aquatlantis, Eheim,  Sicce, Superfish en Tunze.

aquatlantis-aquarium-pompentunze-aquarium-pomp-kopensicce-aquarium-pomp-kopensuperfish-aquarium-pomp-kopenaquarium-systems-aquarium-pomp-kopeneheim-aquarium-pomp-kopen

Dit zijn doorgaans de merken als u op zoek bent naar een goede aquarium pomp.

Vanzelfsprekend is er voor u als aquariumhobbyist nog veel meer bij Peekoi te verkrijgen, variërend van een klein binnenfilter tot een krachtige externe aquariumpomp.

✅ Het assortiment aquarium filters vind u hier

Wij staan voor u klaar

Heeft u alles kunnen vinden of heeft u nog vragen over de producten op deze pagina? Via onze klantenservice  of contactpagina  staan wij voor u klaar om te helpen bij al uw vragen.