Een UVC lamp voor uw vijver online bestellen

Bent u op zoek naar een professionele UVC lamp voor uw vijver? Dan hoeft u niet verder te zoeken, want op Peekoi.nl vindt u al uw vijverbenodigdheden. Of u nu een vijver wilt gaan aanleggen of uw vijver graag goed wilt onderhouden, dankzij ons ruime assortiment vindt u altijd wat u zoekt. Hierboven leest u meer over onze UVC lampen. Mocht u vragen hebben of behoefte hebben aan deskundig advies, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Hoe werkt een UVC lamp?

Een UVC lamp is een effectieve manier om uw vijverwater te desinfecteren en helder te houden. De lamp produceert UV-straling die de cellen van zweefalgen en ziekteverwekkers in het water beschadigt, zodat deze niet meer kunnen groeien of zich kunnen voortplanten. Het water wordt vervolgens via een filter weer terug de vijver ingepompt.

Wanneer moet u de UVC lamp aanzetten?

De UVC lamp moet altijd aanstaan, omdat deze continu het water in de vijver desinfecteert. Het is dus niet nodig om de lamp uit te schakelen, behalve wanneer u bijvoorbeeld medicijnen aan het water wilt toevoegen. In dat geval is het beter om de UVC lamp tijdelijk uit te schakelen, omdat deze de werking van de medicijnen kan verminderen.

Wanneer moet u de UVC lamp uitzetten?

Het kan nodig zijn om de UVC lamp uit te schakelen wanneer u de filter schoonmaakt of onderhoud uitvoert. Het is dan belangrijk om de lamp uit te schakelen om beschadiging te voorkomen. Zorg er wel voor dat de UVC lamp niet langer dan een uur uit staat, omdat anders de bacteriën die zich in de filter bevinden kunnen sterven en het biologisch evenwicht in de vijver verstoord kan raken.

Wanneer moet u de UVC lamp vervangen?

Een UVC lamp heeft een beperkte levensduur en verliest na ongeveer 9000 branduren aan kracht. Het is daarom aan te raden om de lamp elk jaar te vervangen, zodat deze optimaal blijft functioneren en de vijver helder blijft. Houd er wel rekening mee dat de levensduur van de UVC lamp kan worden verkort wanneer deze regelmatig aan- en uitgeschakeld wordt.

Bekijk onze populaire UVC producten

In onze uitgebreide vijver webshop vindt u veel bekende en veel verkochte merken, waaronder Aquaforte, Aquaking, TMC, Evolution Aqua (de Evo serie) en Superfish. Momenteel is Dompel Amalgaan van het merk Air Aqua zeer populair en dat is niet zonder reden. De dompel-UV lamp is namelijk zeer eenvoudig te integreren in ieder systeem. Ook is deze geschikt om geheel gedompeld in het water te leggen. Ten opzichte van UV lampen in een behuizing is dit product flexibel te monteren en eenvoudig schoon te maken. Wenst u toch liever eerst meer informatie voordat u een UVC lamp voor uw vijver aanschaft? Dan adviseren wij u graag! Bel ons dus gerust of maak gebruik van onze live chat om direct uw vragen te stellen.

UVC lamp kopen bij Peekoi? 

Naast UVC lampen vindt u bij Peekoi.nl ook andere producten voor de waterbehandeling van uw vijver, zoals filters, pompen en doseersystemen. Heeft u vragen over de juiste waterbehandeling voor uw vijver of wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Bij Peekoi.nl bent u verzekerd van scherpe prijzen en een uitstekende service, met gratis verzending van uw bestelling vanaf €75,- in zowel België als Nederland.