Probites Koivoer

 

✅ ProBites koivoer kopen

ProBites koivoer kopen kunt u hier en is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Nedkoi. Het is een nieuwe generatie koivoer waarbij gebruik gemaakt wordt van de allerbeste kwaliteit grondstoffen en de nieuwste productietechnieken. Hiermee heeft ProBites bewust en uit ervaring afstand genomen van de inferieure kwaliteit grondstoffen uit de diervoederindustrie die niet alleen risicovolle verontreinigingen kunnen bevatten, maar dikwijls ook te slecht van kwaliteit zijn om voor koi voor lange termijn gezond te blijven. 

✅ Probites voer | Tips en uitleg

Hier vindt u alles wat u over het koivoer van ProBites moet weten

ProBites is een nieuwe generatie koivoer, ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Nedkoi, waarbij gebruik gemaakt wordt van de allerbeste kwaliteit grondstoffen en de nieuwste productietechnieken.
Daarmee heeft Probites bewust en uit ervaring afstand genomen van de inferieure kwaliteit grondstoffen uit de diervoederindustrie die niet alleen risicovolle verontreinigingen kunnen bevatten, maar dikwijls ook te slecht van kwaliteit zijn om voor koi voor lange termijn gezond te blijven.

Bij de ontwikkeling en productie van Probites zijn zij met een schone "tekentafel” begonnen om een product te ontwikkelen wat voor 100% bedoeld is voor een gezonde en lange levensduur van koi.
Hierbij mocht onder geen beding gebruik gemaakt worden van specifieke grondstoffen of nadelige productiemethodes welke gebruikt worden voor het produceren van voer voor consumptievissen. De meeste koivoeders op de markt zijn namelijk een variant op of een afgeleide van goedkope bulkpellets welke voor de snelle opkweek van consumptiekarpers gebruikt worden. Doorgaans zijn het gewone karper opfokpellets waar men achteraf wat extra vitamines aan toevoegt of het zoveelste trendy stofje. Dit soort dit soort koivoeders zijn ongeschikt voor het gebruik als volwaardig koivoer. Koolhydraten
hiervoor wordt dikwijls gebruik gemaakt van goedkope koolhydraten uit de veevoeder-industrie zoals tarwemeel, maïsmeel, sojameel, tapiocameel, enz. Op zich is er niets mis met het gebruik van koolhydraten in koivoer, vooropgesteld dat dit koolhydraten zijn van hoge kwaliteit en met zo laag mogelijke suikergehaltes.
De meeste koivoeders bevatten namelijk koolhydraten met een zeer hoog gehalte aan suikers. Dat we van suiker dik worden is algemeen bekend. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet naar suikers voor de energie (verbranding).
Het niet gebruikte deel wordt omgezet naar vet, wat zich in onze koi ophoopt in organen en spierweefsel.
Dit wordt ook wel "Carbohydrate Overload” genoemd. Gevolgen hiervan zijn o.a.: hoge bloedsuiker, een overwerkte lever en geen eetlust.
Dit alles uit zich in een vergrote lever door de overmatige opslag van glucose (suiker) met als gevolg een verminderde leverfunctie.

Deze vetophopingen zijn dus zeer ongezond. Ze vervetten onze koi en kunnen het leven van onze koi jaren bekorten.
Het is moeilijk te zeggen hoeveel jaren korter onze koi leven door een overmaat aan snelle koolhydraten, maar bij de ontwikkeling van ProBites staat centraal, dat een goed uitgebalanceerd koivoer nooit mag bijdragen aan een verkorte levensduur van onze koi.
Koi die in onze gesloten vijver systemen leven hoeven geen topprestaties te leveren die veel energie vereisen.
Een snelle toediening van suikers (glucose) in hun bloed is dus zeer ongewenst. Daarom bevat ProBites uitsluitend koolhydraten met zeer lage suikergehaltes. Dit draagt niet alleen bij aan een gezonder en langer leven van uw koi, maar zorgt gelijk voor een langzame,
natuurlijke en efficiënte opname van de voedingsstoffen.

✅ Welke soorten ProBites koivoer kopen / kiezen

"Voor elk jaargetijde het juiste Probites koivoer"

Groot assortiment / aanbod van ProBites koivoer : 

Probites-summer-kopen Summer

Probites Summer is een uitstekend groeivoer.
De optimale eiwit/vet verhouding voorziet in de hogere energiebehoefte van koi en een snelle omzetting naar spierweefsel voor groei.
Extra calcium in ProBites™ Summer versterkt het skelet zodat dit de toename van spierweefsel en lengte goed kan dragen.
De rijkdom aan vitaminen en mineralen in dit voer stimuleert de aanmaak van de slijmcellen en verbetert de algehele huidkwaliteit.
De aanwezigheid van ons Concentrated Color Formula™ verbetert de pigmentatie van het rood (hi), het zwart (sumi) alsook het wit (shiro).

Probites-summer-mix-kopenSummer Mix (MEEST VERKOCHT)

Probites Summer Mix

Een combinatie van Probites Summer en Probites Color-Boost.                 

Probites Summer mix is bij ons het meest verkochte koivoer uit het Probites Assortiment. Een groeivoer met extra kleurondersteuning in één handige supermix die vanaf een watertemperatuur van af 15 graden gevoerd mag worden.

ProBites Chlorella Sinking Probites Chlorella Sinking

ProBites Chlorella Sinking, Koi eten heel rustig en onbevreesd als ze hun voedsel op de bodem vinden.
Door deze rust en veiligheid, plus de optimale stand van hun lichaam ten opzichte van het voedsel op de bodem is hun voedselopname en verwerking hiervan optimaal. Daarbij zwemt er in iedere koivijver altijd wel één of meerdere nerveuze, schrikkerige Koi die met hun angstige gedrag de andere Koi aansteken. Dit maakt van een maaltijd aan de oppervlakte een nerveus en hectisch gebeuren. Niet bepaald bevorderlijk voor een rustige groepsmaaltijd of een optimale vertering.

Het is juist die rust en het ontbreken van voedselnijd plus de ideale houding ten opzichte van zinkend voer, die zorgt voor een optimale voedselopname en verwerking. Zinkend voeren hoeft niet bij elke voerbeurt, maar mag ook best 1 keer per dag.
Bij voorkeur overdag, omdat Koi in de vroege ochtenduren of in de schemering en ’s nachts sowieso al een stuk rustiger eten.
Van nature zijn dit de momenten van de dag waarop ze het minst te vrezen hebben van natuurlijke vijanden.

ProBites Spring / AutumnSpring Autumn / Lente Herfst

ProBites Spring-Autumn is geschikt voor lagere watertemperaturen en een uitermate goed verteerbaar voer wat weinig afvalstoffen produceert.
Hierdoor wordt het biologische filter minder belast en zorgt zo voor een balans tussen het aangeboden voer en de sterkte van de biofilm.
Hierdoor voorkomen we ongewenste ammonium en nitrietpieken en blijven de waterwaardes goed en stabiel.
ProBites Spring-Autumn is bijzonder geschikt als voorbereiding op het komende groeiseizoen en in de aanloop naar het koude seizoen.

ProBites Spring / Autumn SINKINGSpring Autumn Sinking

Probites Spring Autumn Sinking. Koi eten heel rustig en onbevreesd als ze hun voedsel op de bodem vinden. Door deze rust en veiligheid, plus de optimale stand van hun lichaam ten opzichte van het voedsel op de bodem is hun voedselopname en verwerking hiervan optimaal. Daarbij zwemt er in iedere koivijver altijd wel één of meerdere nerveuze, schrikkerige Koi die met hun angstige gedrag de andere Koi aansteken. Dit maakt van een maaltijd aan de oppervlakte een nerveus en hectisch gebeuren.
Niet bepaald bevorderlijk voor een rustige groepsmaaltijd of een optimale vertering.Het is juist die rust en het ontbreken van voedselnijd plus de ideale houding ten opzichte van zinkend voer, die zorgt voor een optimale voedselopname en verwerking.
Zinkend voeren hoeft niet bij elke voerbeurt, maar mag ook best 1 keer per dag. Bij voorkeur overdag, omdat Koi in de vroege ochtenduren of in de schemering en 's nachts sowieso al een stuk rustiger eten.
Van nature zijn dit de momenten van de dag waarop ze het minst te vrezen hebben van natuurlijke vijanden.

Voordelen ProBites Spring / Autumn Sinking

Het voeren met ProBites Spring / Autumn Sinking heeft een aantal voordelen.
Het voedsel wordt in alle rust en zonder voedselnijd optimaal verwerkt en verteerd. Hierdoor haal je een hoog rendement uit het aangeboden voer.
Jonge en vaak schuwe Koi, maar ook oudere exemplaren die angstige en voorzichtige eters zijn, komen vaak ongemerkt veel voer tekort.

Dit soort Koi moet het meestal van de restjes of wat verdwaalde pellets hebben om toch nog aan hun kostje te komen.
Dergelijke Koi zijn en blijven van nature schuwe en angstige vissen die door hun aard niet alleen te weinig voer binnen krijgen, maar door hun schuwheid ook de andere Koi negatief beïnvloedden. Ook deze Koi zijn zeer gebaat bij ProBites Spring / Autumn Sinking en zullen in bijna alle gevallen
hun schuwe gedrag direct laten varen. Een ander voordeel is dat als je ProBites Spring / Autumn Sinking over de hele vijverbodem verspreidt, je er voor zorgt dat de Koi door hun zoektocht en bijbehorende wervelingen de bodem goed schoon houden.
Kleine plekjes met vuil of ontlasting belanden zo veel sneller in de bodemdrain(s). ProBites Spring / Autumn Sinking is geschikt voor lagere
watertemperaturen en een uitermate goed verteerbaar voer wat weinig afvalstoffen produceert. Hierdoor wordt het biologische filter minder belast en zorgt zo voor een balans tussen het aangeboden voer en de sterkte van de biofilm. Hierdoor voorkomen we ongewenste ammonium en nitrietpieken en blijven de waterwaardes goed en stabiel. ProBites Spring / Autumn Sinking is bijzonder geschikt als voorbereiding op het komende groeiseizoen en in de aanloop naar het koude seizoen.

probites-color-boostColor Boost

ProBites Color Boost is het krachtigste kleurbevorderende voer uit de ProBites range.
Dit voer is uitermate geschikt als voorbereiding op een koishow of voor koi die weinig zonlicht krijgen.
ProBites Color-Boost kan het beste een korte periode gevoerd worden in de aanloop naar een koishow of gecombineerd worden met ProBites Summer indien wat extra pigmentvorming gewenst is. Wij adviseren om niet langer dan 3-4 weken door te voeren met uitsluitend ProBitesColor-Boost om een oververzadiging van de pigmentcellen te voorkomen.

probites-winter-careWinter Care

ProBites Winter Care  is een doorbraak op het gebied van koivoeding voor lage watertemperaturen.
Het natuurlijke voedselaanbod voor karperachtige in de winter was ons uitgangspunt om een zeer goed verteerbaar voer te ontwikkelen dat er voor zorgt dat Koi optimaal de winter doorkomen zonder gebrekverschijnselen.

probites-recoveryRecovery

ProBites Recovery is een speciaal ontwikkeld koivoer dat actief bijdraagt aan een spoedig herstel van koi.
Dit kan herstel zijn van transportstress, na vijvermedicatie, verwondingen, medische ingrepen, bacteriologische- en parasitaire aandoeningen enz.
De hoge aantrekkelijkheid van ProBites Recovery activeert de koi en stimuleert hun eetlust.
Zo zorgt ProBites Recovery ervoor dat verzwakte koi weer snel gaan eten en zodoende alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgen om weer snel aan te sterken en hun natuurlijke afweersysteem op te bouwen.

probites-chlorella Chlorella

ProBites Chlorella is het koivoer van ProBites met het hoogste gehalte Chlorella. De nadruk ligt bij Chlorella op groei, verbetering van de huidkwaliteit en slijmlaag en intensieve kleuropbouw. Ook binnen!
Dit wordt bereikt door een mix van zeer hoogwaardige lichaamseigen eiwitten in combinatie met Chlorella. Chlorella bevat tot 5 procent chlorofyl.
Chlorofyl versterkt de darmen, reinigt het bloed en heeft een antibacteriële en antischimmel werking. De groeifactor (CGF) zorgt voor een verbetering van het vermogen om weefsels te herstellen en heeft een gunstige invloed op de darmflora. Dankzij het hoge gehalte aan chlorofyl vergemakkelijkt Chlorella het verteren van voedingsstoffen als eiwitten en remt het de groei van ongewenste bacteriën.

ProBites Chlorella maakt het bloed krachtiger, helpt het calciumgehalte op peil te houden en het verbetert de opname van ijzer wat o.a. betrokken is bij het zuurstoftransport in het bloed. De hoogwaardige lichaamseigen eiwitten worden zeer goed benut en resulteren in een fantastische groei.
De verse Chlorella, zuivere Kelp en de Montmorriloniet klei zorgen voor een riant aanbod van mineralen en sporenelementen die koi een prachtige glans, intense kleuren en een glasheldere slijmlaag geven.

Kwaliteit en controle van Probites

Het grootste deel van de grondstoffen die voor de productie van Probites gebruikt worden zijn van food kwaliteit.
Food kwaliteit wil zeggen dat deze grondstoffen geschikt zijn voor menselijke consumptie. Dit zijn grondstoffen die onder zeer strenge controle staan en continu aan hoge kwaliteitsnormen zoals GMP en HAC CP moeten voldoen. Slechts een klein deel van de gebruikte grondstoffen zijn specifiek voor de aquatische industrie bedoeld en ook daarvan wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de allerbeste kwaliteit. Probites bewijst hiermee dat een koivoer van zeer hoge kwaliteit ook heel betaalbaar kan blijven.

Probites productietechnieken

Omdat ook het behoud van de voedingsstoffen in ProBites heel belangrijk is, wordt ProBites met zo laag mogelijke temperaturen geproduceerd.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Low Temperature extrusietechnieken, welke ook voor menselijk voedsel gebruikt worden.
Zo blijven kwetsbare voedingsstoffen behouden en blijft de geur en smaak van het voer optimaal.
Geur en smaak zijn uiteindelijk de belangrijkste factor en waarop een koi het aangeboden voer beoordeelt.
Wij zijn er dan ook trots op dat ProBites zonder toevoeging van geur- en smaakstoffen of andere kunstmatige toevoegingen, een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op koi. Hierdoor gaat ProBites niet vervelen en blijft het een zeer voedzaam en smaakvol koivoer.

✅ Testresultaten Probites

Uitgebreide tests hebben ervoor gezorgd dat Probites ook aan onderstaande belangrijke eisen voldoet:

ProBites mag het vijver water niet verkleuren.
De pellets mogen de vijver en het filter niet onnodig belasten.
Bij een normaal voerpatroon mag er nauwelijks tot geen schuimvorming in de vijver ontstaan.
✅ De pellets mogen niet snel uiteen vallen.
✅ ProBites moet een open structuur hebben die de aantrekkelijkheid van het voer verhoogt.
✅ ProBites moet afgestemd zijn op de verschillende watertemperaturen in de vijver en de voedingsbehoefte van koi bij deze temperaturen.

De groeifactor

Verder is er natuurlijk gekeken welke specifieke wensen en eisen de koilhouders aan koivoer stellen en welke resultaten men van een goed koivoer verwacht. Wat hierbij opvalt, is dat iedereen graag ziet dat de koi goed groeien op het voer.
Uit onderzoeken is gebleken dat een goede groei bij koi het beste bereikt kan worden door gebruik te maken van eiwitten met een hoge biologische waarde die uit de oceanen en meren komen. Dit type eiwitten komen het beste overeen met de eiwitten waaruit een koi zelf is opgebouwd en
worden daardoor sneller en makkelijker omgezet in spierweefsel.
Ook insecten zijn hiervoor geschikt en deze hebben vaak een bijzonder aantrekkelijke smaak en geur die koi onweerstaanbaar vinden.

Vetten en oliën

Om alle voedingsstoffen goed te kunnen verteren hebben koi ook vet nodig. Goede vetten zijn niet alleen rijk aan gezonde vetzuren, maar zijn ook de energiebron voor koi om het voedsel te kunnen verteren.
De meest gezonde vetzuren vinden we in vetten en oliën van plantaardige oorsprong. Ook hier geldt weer dat hoe lager de temperaturen zijn geweest bij het vervaardigen van deze vetten en oliën, hoe meer gezonde vetzuren er over blijven. Ook bij de keuze voor de vetten en oliën in ProBites wordt
gebruik gemaakt van de allerbeste kwaliteit koudgeperste oliën en vetten. De combinatie van hoogwaardige lichaamseigen eiwitten en de allerbeste kwaliteit koudgeperste oliën en vetten in ProBites staan daardoor garant voor een ongekend goede groei.

Concentrated Color Formula

Een ander belangrijk aspect wat koiliefhebbers van een koivoer verwachten is het kleurversterkende vermogen.
Er zijn verschillende soorten stoffen die de kleuren van een koi kunnen beïnvloeden, maar velen hiervan hebben het ongewenste effect om ook het vijver water te verkleuren of erger nog, het wit van de koi. Bij de ontwikkeling van ProBites is hier dan ook extra aandacht aan besteed.
Dit heeft geresulteerd in een bijzondere combinatie grondstoffen die de aanmaak van de natuurlijke kleurpigmenten bij koi stimuleert en voedt.
We hebben deze combinatie de naam Concentrated Color Formula (CCF) gegeven.

Alle eigenschappen waar u altijd naar zocht in een koivoer, vindt u in het ProBites koivoer 

Probites Koivoer voordeelpakkers | Probites Online bestellen

Probites aanbiedingen? Goedkoop Online Probites kopen? Onze voordeelpakkers vindt u hier