Alles over vijverpompen

Alles over vijverpompen

minuten lezen
Is uw vijver troebel? Ziet u de bodem niet? Heeft u een groene vijver? Happen de vissen af en toe naar adem en zijn ze lusteloos? Ook al is uw vijver nog zo klein, een vijverpomp is onmisbaar. Vijverpompen zorgen voor voldoende zuurstof in de vijver, ook in de zomer. Vijverpompen zetten het water in beweging waardoor het meer zuurstof kan opnemen.

Vijverpomp: Onmisbaar in een gezonde vijver

Is uw vijver troebel? Ziet u de bodem niet? Heeft u een groene vijver? Happen de vissen af en toe naar adem en zijn ze lusteloos? Dit soort problemen in de vijver hebben altijd te maken met het zuurstofgehalte in de vijver. Te weinig zuurstof is slecht voor het biologisch evenwicht in de vijver.

Ook al is uw vijver nog zo klein, een vijverpomp is onmisbaar. Vijverpompen zorgen voor voldoende zuurstof in de vijver, ook in de zomer. Vijverpompen zetten het water in beweging waardoor het meer zuurstof kan opnemen.

Wij van Peekoi krijgen veel vragen van klanten over vijverpompen. Logisch, want het aanbod is enorm. Welke capaciteit van de vijverpomp is nodig voor mijn vijver? Welke vijverpomp is voor mijn vijver geschikt? En ook, bestaat de energiezuinige vijverpomp? Hoe krijg ik een mooie schone vijver. In dit artikel geven we u graag tips waar u op moet letten bij het kopen van een vijverpomp.

Een vijverpomp filtert het water

Een vijverpomp heeft u ook nodig om het vijverwater te filteren. De pomp zuigt het vervuilde water op en via een filtersysteem wordt schoon water terug gebracht in de vijver.
Lees meer over filtersystemen

Waar plaats ik de vijverpomp?

De keuze of u de vijverpomp buiten of juist in de vijverplaatst is een keuze die u zelf maakt, hierbij ondermeer rekening houdend met welk filtersysteem u uw vijver wilt onderhouden.
Een vijverpomp in de vijver zorgt ervoor dat u met regelmaat het filter voor de pomp en eventueel de spons voor de ingang van de pomp moet schoonmaken. Bij een pomp buiten de vijver is dit voor u iet het geval. Het is dus belangrijk dat u bij de bouw van uw koivijver ook hiermee rekening houdt.
Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een bodemdrain dan komt uw vijver juist buiten de vijver staan.
Hou er ook rekening mee dat niet alle vijverpompen in droogopstelling (dus buiten de vijver) geplaatst mogen worden. Pompen die in droogopstelling worden geplaatst maar hiervoor eigenlijk niet geschikt zijn daarvan vervalt een eventuele garantieaanspraak. Uiteraard kunnen wij u helpen bij de juiste pompkeuze behorend bij uw vijver en filtersysteem.  Vraag het ons gerust als u niet weet voor welke vijverpomp u moet kiezen. 

Welke vijverpomp moet ik kopen?

 Om u op weg te helpen bij de aanschaf van een goede pomp voor de koivijver en visvijver (of een vijver zonder vissen), let u op het volgende: 

  1. Doel van de vijver en de pomp
  2. De hoeveelheid water in de vijver
  3. Het geluid van de vijverpomp
  4. Het energieverbruik van de vijverpomp
  5. Het beschikbare budget 

Doel van de vijver en de pomp

Waar wilt u de pomp voor gebruiken? Wat heeft u voor vijver? Een vijver met een watervalletje of een fontein heeft natuurlijk een krachtige vijverpomp nodig die het water omhoog kan stuwen. Heeft u vissen in de vijver? Hoe meer vissen, hoe vuiler het water. 

Hoeveelheid water in de vijver

Hoe meer water in uw vijver, hoe zwaarder de pomp moet zijn. We hebben het hier over de capaciteit van de vijverpomp. Houdt u er rekening mee dat al het water in de vijver elke twee uur wordt gefilterd. Een vijver met 10.000 liter bijvoorbeeld heeft een pomp nodig die 5000 liter per uur kan verwerken. Maar heb je daarbij een waterval of een stroming, dan is uiteraard een vijverpomp nodig met een hogere capaciteit.
ierbij moet u letten op de opvoerhoogte. Hoe hoger het water gepompt moet worden, hoe hoger het vermogen van de pomp. Hou hier dus rekening mee, een pomp van 5000 liter zal dus niet voldoende zijn voor een vijver met een waterinhoud van 10.000 liter. 

Het geluid van de pomp

Let u op het geluid van de vijverpomp. Het is niet fijn als je op een stille avond naast de vijver zit en het gebrom van de pomp moet aanhoren. De huidige generatie vijverpompen is overigens vrijwel geluidloos. Maar kijk bij de specificaties altijd even naar het aantal decibellen. 

Het energieverbruik van de vijverpomp

Ooit verbruikte vijverpompen enorm veel energie. (Ook werden vaak zwembadpompen gebruikt en deze staan erom bekend om hun enorme energie verbruik. Door de ontwikkeling van filtertechnieken van de laatste jaren worden deze pompen dan ook veel minder ingezet voor koivijvers). Dat zag je duidelijk terug op de energierekening. De producenten van vijverpompen hebben vooral de laatste jaren goed gelet op het energieverbruik en er zijn nu veel energiezuinige vijverpompen op de markt. Maar let ook hier op de specificaties. Want, over het algemeen geldt, hoe hoger het vermogen, hoe meer energie de pomp verbruikt.

Beschikbaar budget

Heeft u een vijver met veel vissen, een fontein en een waterval, verwacht u dan niet de  goedkoopste vijverpomp te kunnen aanschaffen. Maar PEEKOI heeft regelmatig vijverpomp aanbiedingen. Meld u direct aan voor GRATIS ADVIES EN ACTIES, dan bent u er al eerst bij voor onze aanbiedingen.

Regelbare vijverpompen (klik op de afbeelding voor meer informatie)


Aquaforte DM Vario vijverpomp kopen

vijverpomp-superfish-pondeco-plus-rc-kopen

Red Label ANP vijverpompkopen

      

Goede merken vijverpompen

Op basis van onze ervaring en die van onze klanten kunnen we u een aantal vijverpompen aanbevelen. Een goede en voordelige keuze met een uitstekende garantie op uw vijverpomp.
 

Superfish Pond Eco Plus E

Als eerste de Superfish Pond Eco Plus EDit is een  vijverpomp van het bekende merk Superfish. Deze pomp, is naast de Superfish PondEco Plus RC, één van de meest energiezuinige vijverpompen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Superfish is een gerenommeerd merk en kan zich eigenlijk geen slechte producten veroorloven. Bovendien is deze pomp ook nog eens zeer voordelig in aanschafprijs met een zeer unieke garantie: Pick-up and Replace garantie voor maximale zekerheid en zorgeloos gebruik.
 

Aquaforte, Flowfriend, Red Label 

Maar ook de vijverpompen van de merken Aquaforte,  Flowfriend , Red Label  en Blue Bella kunnen we u aanbevelen. Allemaal goede pompen waarbij energieverbruik en geleverde prestaties goed met elkaar in evenwicht staan. Bovendien ook met een uitstekende garantie!

 FlowFriend  Blue Bella Vijverpomp
 
Vragen over welke vijverpomp u moet kopen? Mail naar ons! Ga hier naar Contact.

Vergelijk producten0