Top

Takazumi Gold 10 KG en Takazumi Mix 10 KG en Anarex Bio 5 ltr

Nieuw 19% Korting
  • Takazumi Gold 10 KG en Takazumi Mix 10 KG en Anarex Bio 5 ltr
€ 276,00
223,50
per stuk


Takazumi Gold 10 KG en Takazumi Mix 10 KG en Anarex Bio 5 ltr
 

Profiteer nu van deze tijdelijke Takazumi Deal van twee uitstekende voersoorten Gold en Mix nu inclusief met de nieuwe toevoeging Biolex-Mos en bovendien Anarex Bio 5 ltr.


Voor een uitgebreide product informatie van Takazumi Gold 10 KG kijkt u hier  en voor Takazumi Mix 10 KG kijkt u hier.

Takazumi Biolex-Mos

Meer informatie over Biolex-Mos

Zoals u wellicht gewend bent ontwikkelt Takazumi niet enkel nieuwe producten, maar streven er ook altijd naar om de bestaande producten te verbeteren. Het doet ons dan ook een groot genoegen om u te kunnen mededelen dat Takazumi bestaande voeders voortaan verrijkt met ‘Biolex-Mos’.

 

Wat is Biolex-Mos?

 

Biolex-Mos is een product uit de categorie ‘prebiotica’. Prebiotica zijn geen levende bacteriën maar onverteerbare voedselingrediënten die een positief effect kunnen hebben op de spijsvertering. Dit komt doordat prebiotica in staat zijn de groei en/of metabole activiteit (stofwisseling) van één of een beperkt aantal nuttige bacteriën in het darmkanaal van de gastheer te stimuleren. Biolex-Mos is een voedseladditief (toevoeging) dat is afgeleid van de celwand van de gist genaamd Saccharomyces cerevisae. De celwand van deze gist is opgebouwd uit verschillende eiwitten, koolhydraten en op vet gebaseerde componenten, inclusief saccharide-structuren, oftewel suiker-structuren genaamd Mannanoligosacchariden (MOS).

 

Mannanoligosacchariden (MOS) komen voor in de celwand van gisten en zijn betrokken bij de communicatie tussen de cellen onderling. MOS worden beschouwd als een prebiotica omdat dit, nadat het is opgegeten, niet wordt afgebroken door de verteringsenzymen van de gastheer. MOS kan echter wel worden benut als voedselbron voor nuttige bacteriën die aanwezig zijn in het darmstelsel en die een positief effect hebben op de spijsvertering.

 

Hoe werkt Biolex-Mos?

 

Biolex-Mos doet twee unieke dingen in het darmkanaal. Allereerst bindt het zich aan het ‘Type I fimbrae’ (de kleine variant van de beter bekende ‘flagellen’) van verschillende ziekteverwekkers (Aeromonas, pseudomonas, vibrio, etc.). Hierdoor kunnen deze ziekteverwekkers zich niet meer hechten in het epitheel (dekweefsel) van de darmwand (door plaatsing van receptoren). Op deze manier wordt zowel het risico dat schadelijke bacteriën het spijsverteringskanaal kunnen aantasten als het risico op een infectie aanzienlijk verkleind. Ten tweede veroorzaakt Biolex-Mos door het oproepen van een directe antilichaam-reactie tegen pathogene (ziekteverwekkende) bacteriën een algemene stimulatie van het immuunsysteem.

Daarnaast kan Biolex-Mos, net zoals alle andere prebiotica, natuurlijk ook benut worden als voedselbron voor nuttige micro-organismen.

 

Biolex-Mos een medicijn?

 

Nee! Biolex-Mos is absoluut geen medicijn maar een natuurlijk voedseladditief (toevoeging) dat tevens dienst doet als natuurlijk alternatief voor antibiotica.

 

Wanneer kunnen we Biolex-Mos voeren?

 

Wij adviseren om Biolex-Mos dagelijks te voeren voor stimulatie van de spijsvertering en ter preventie van ziekten. Ten tijde van ziekten en na behandeling met medicatie adviseren wij om gedurende vijf dagen uw vissen te voeren met Takazumi Yugen. Na deze vijf dagen prefereren wij Takazumi Vital, welke is verrijkt met Macro-Vital en extra Biolex-Mos. Ter extra stimulatie van het immuunsysteem en de spijsvertering kunt u dan ook Takazumi Sakan-Ni Pro en Takazumi Kien Pro aan het water toevoegen.

 

 

Aan welke voeders is Bio-Mos toegevoegd?

 

Takazumi Gold plus

Takazumi High growth

Takazumi Mix

Takazumi Vital

Takazumi Yugen

 

 

Praktische effecten van het voeren met Biolex-Mos:

 

  • Balanceert de bacterie-populatie in de darmen
  • Reduceert vervetting
  • Vermindert stress
  • Reduceert de noodzaak van antibiotica en andere medicatie
  • Verbetert de vitaliteit
  • Stimuleert de kleurontwikkeling
  • Optimaliseert de spijsvertering

Productbeoordeling - Deel uw ervaring met anderen (0)
Type de code over
Deel dit product met een vriend
@
@
Type de code over