Top

Bresser Bio Discover 20x-1280x

19% Korting
  • Bresser Bio Discover 20x-1280x
€ 159,95
129,95
per stuk


Bresser Bio Discover 20x-1280xDeze Bresser Bio Discover 20x-1280 microscoop is een vreemde eend in de bijt als het gaat om biologische microscopen. Bij de meestvoorkomende biologische microscopen schijnt de verlichting van onder het preparaat door het object heen, echter maakt deze microscoop gebruik van opvallend licht. Het voordeel hier van is dat het te bekijken preparaat niet altijd flinterdun hoeft te zijn om het te bekijken. U kunt met deze microscoop dus ook voor grotere objecten gebruiken zoals edelstenen en andere natuurobjecten.

Monoculair: kijken met één oog

De microscoop is monoculair, dit houdt in dat de Bresser Bio Discover 20-1280x voorzien is van één tubus met één oculair waar u doorheen kunt kijken. Een belangrijk voordeel van een monoculaire microscoop is dat deze qua prijs vaak een stuk voordeliger zijn dan een binoculaire of trinoculaire microscoop. Mocht u een CCD camera willen aansluiten of willen fotograferen via de microscoop dan geniet een monoculaire microscoop de voorkeur boven een binoculaire microscoop. Dit omdat het licht bij een monoculaire microscoop via één tubus komt, dit in tegenstelling tot een binoculaire microscoop die het licht over twee tubussen verdeelt. Het belangrijkste nadeel van en monoculaire microscoop is dat u slechts met één oog tegelijkertijd kunt kijken naar de preparaten.

Objectieven en oculair

De Bresser Bio Discover 20-1280 is een microscoop die voorzien is van een revolver die ruimte biedt aan een drietal objectieven. Deze objectieven hebben een vergroting van 4x, 10x en 40x. Er worden twee oculairs bij de microscoop meegeleverd met een vergroting van 5x en een vergroting van 16x. In combinatie met de bijgeleverde objectieven kunt u dan een vergroting behalen van 20x tot 640x. Echter wordt er tevens een Barlowlens meegeleverd, wanneer u deze gebruikt wordt elke vergroting nog een keer verdubbelt. Hierdoor is er een maximale vergroting mogelijk van 1280 keer.

Volledige set

De microscoop wordt geleverd met een groot aantal handige accessoires. Met deze accessoires kunt u het uiterste uit uw microscoop halen. Zo worden er preparaten en dekglaasjes meegeleverd, maar ook microscoopbestek voor het zelf maken van uw preparaten. Hieronder vindt u een opsomming van de volledige levering.

  • De Microscoop
  • Oculair 5x
  • Oculair 16x
  • Barlowlens
  • Microscoopbestek
  • Zes preparaten
  • Object/dekglazen
  • Experimenteerset
  • Afdekhoes

Accessoires
Onderaan deze pagina vindt u bij "Gerelateerde Producten" een kruistafel die u voor deze microscoop los kunt aanschaffen.

Specificaties
 Artikelnaam
BioDiscover 20x-1280x
 Type microscoop
Op- en doorlichtmicroscoop
 Type kop
Monoculair
 Vergroting
20x - 1280x
 Oculair(s)
WF 5x / 16x
 Objetieven
DIN 4x / 10x / 40x
 Afmetingen
225x87x200 mm
 Focussysteem
Grof en fijn
 Verlichting
LED
 Stroomvoorziening
230V Netstroom (5,5V / 300 mA)
 Gewicht
2600 gram
 Garantie
5 jaar

Productbeoordeling - Deel uw ervaring met anderen (0)
Type de code over
Deel dit product met een vriend
@
@
Type de code over